KLETSCAFE IN DE GROTE ZAAL VAN DE BUSSEL

Zondagmiddag 19 juli live vanuit de grote zaal van Theater De Bussel vindt er het“Kletscafé”plaats van 13.00 tot 15.00 uur. De entree is gratis, wel is reserveren verplicht. U kunt dit doen aan de balie van de Bussel of telefonisch 0162-428600. On-line reserveren is niet mogelijk.

Het thema van Kletscafé is dit keer “Cultuur is een luxe, en moet zichzelf maar bedruipen”.

In het eerste uur hebben ze Ine Meeuwis of Erik Logister, statenleden van D66 te gast. Zij zitten niet in het dagelijks bestuur van de provincie Brabant met Forum Voor Democratie die van mening zijn dat cultuur maar vrije tijd is. Zij gaan in discussie over deze stelling met Jan Schippers, voorzitter van de openluchtspelgroep van het openluchttheater, Geert Kollau, kunstfotograaf en onder voorbehoud Charlotte Louwers, directeur van Theater de Bussel. Volgens Geert Kollau is het onzin dat cultuur moet worden gesubsidieerd, iedereen die een kwast kan hanteren krijgt subsidie, laten ze hun eigen broek maar ophouden ! Ook het publiek doet mee en wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan de discussie. Theo van Drunen luister het geheel op en heeft speciaal voor dit onderwerp een lied geschreven. 

Na de pauze zijn Ernst-Jan van Langh, voorzitter van de O.C.S., Tante Betje, en de voorzitters van het Zoldertejater, de O.R.T.S. het Parkfeest ( onder voorbehoud ) en de Pannenhoef te gast om te praten hoe zij de toekomst zien binnen de anderhalve-meter-economie. 

Aan het einde van het programma sluit columnnist Ronald Vermeulen op zijn geheel eigen wijze Kletscafé af. Het geheel wordt gepresenteert door Martine Huijbrechts, Marleen Helsloot en René van Bijnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.