Florissante start Oosterhout Zondag 1

Enthousiasme, gedrevenheid, professionaliteit en harmonie, dat zijn toch wel de termen die de huidige selectie en de staf van VV Oosterhout Zondag-1 kenmerken. Drie weken was er intensief getraind door de nieuwe selectiegroep, dit onder de bezielende leiding van de hoofdtrainers Stijn Biemans en Jorco de Kok. De zeskoppige staf bestaat naast deze twee trainers uit Arno Eversdijk (teammanager), Ramon Everduim (keeperstrainer), Henk Coenraadts (materiaalman) en Ger van Domburg (fysio). De trainingsperiode werd donderdagavond 2 juli afgesloten met een meer formele zetting gericht op het maximaal presteren als team komend seizoen.

Voorzitter Ruud Looijmans verwelkomde iedereen. Looijmans had de afgelopen weken een enthousiaste en ijverige groepaan het werk gezien. Plezier en passie spatte van het veld af. Ook de begeleiding door een deskundige staf gaf een ‘boost’ aan het teamproces. Deze vernieuwde aanpak past ook perfect in lijn van de sportieve ambities die de club heeft, namelijk zo snel als mogelijk is promotie afdwingen naar de 2e klasse. Looijmans sprak zijn waardering uit voor de ingezette koers. Het straalde veel vertrouwen uit; Looijmans verheugde zich al op de start van de competitie. 

Eigenaar van ‘Enforce High-end training & Coaching’, Eric de Jong, informeerde de selectiegroep vervolgens over het fitheid- en conditieprogramma voor komend seizoen. De Jong heeft een conditieprogramma ontwikkeld dat is afgestemd en geïntegreerd opgenomen in het voorbereidingsprogramma van de Zondag-1. Teamprestaties en individuele vooruitgang qua fitheid worden komend seizoen wekelijks gemonitord. Via de Enforce-app kunnen spelers hun eigen conditie, fitheid en gezondheid volgen en hierop acteren. Alleen fitte spelers komen in aanmerking voor basisplaatsen. Daarmee heeft VV Oosterhout ingezet op een professionele aanpak, die heel bijzonder is binnen het amateurvoetbal.

Tot slot namen de hoofdtrainers het woord. Biemans sprak over de ambities en de ‘ontwikkelreis’ die hij samen met de groep wil doormaken het komende seizoen. ‘Samenwerking is hierin de sleutel tot succes’, aldus Biemans. Elkaar beter maken en plezier hebben met elkaar dat zorgt dat we verder komen. De organisatie rondom het team is strak geregeld, niets is en wordt aan het toeval overgelaten. Elke actie is doordacht, we doen niets zomaar. Daar hoort ook discipline bijen dus werden de teamafspraken helder toegelicht. Voor meer details werden de spelers verwezen naar de voorbereidingsgids die na afloop van de bespreking aan hen werd uitgereikt. De Kok vulde Biemans aan waarbij hij onder andere inging op ‘de wil om te willen winnen’; dat staat hoog in het vaandel. Verder wees De Kok op de ontwikkelstappen die VV Oosterhout op dit doormaakt; ze zijn ongekend in de amateurwereld. VV Oosterhout zet grote stappen naar een prachtige toekomst. De vereniging groeit en bloeit; wekelijks melden zich nieuwe jeugdleden aan. De selectiegroep bestaat uit een gezonde mix van ervaren spelers en jong talent uit de eigen jeugdopleiding. Op een enkele positie is er wat versterking van buiten Oosterhout aangetrokken.

Na het formele gedeelte was het tijd voor de officiële teamfotoen het meet-en weegmoment bij conditiecoach De Jong. Naast deze verplichtingen, die een Zondag-1 ook karakteriseren, was er tijd voor een hoop gezelligheid. In de prachtige sportkantine werd onder het genot van een drankje en diverse hapjes alvast vooruitgeblikt op de vakantie én op start van de voorbereidingop seizoen 2020-2021. Dinsdag 4 augustus hervat de Zondag-1 en -2 weer hun trainingen. Iedereen heeft er erg veel zin in!Op zondag 16 augustus wordt de voltallige zondagselectie binnen een gezellige ambiance gepresenteerd aan de leden en sponsoren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.