Oosterhoutse Kermis gaat dit jaar niet door

Coronamaatregelen en een ontspannen, gezellige kermis gaan niet samen

Eerder dit jaar heeft de Rijksoverheid al besloten dat tot 1 september 2020 geen evenementen mochten worden georganiseerd. Hierdoor kon ook de Oosterhoutse Kermis niet doorgaan. Door de versoepelingen van de maatregelen per 1 juli, kwam er ruimte om te onderzoeken of de kermis in Oosterhout toch door kan gaan. Diverse scenario’s en mogelijkheden zijn bedacht en bekeken. Met als conclusie; de coronamaatregelen die nodig zijn op een kermis, zorgen niet voor een ontspannen en gezellig evenement. “Onze Oosterhoutse Kermis is een attractie voor de stad en de regio, waar gezelligheid en een ontspannen sfeer de norm is. Waar gezinnen een hele dag uit van maken. Met de coronamaatregelen waar we ons aan moeten houden, lukt dat niet. Ik wil geen mensen die een leuke tijd hebben ‘weg moeten jagen’ omdat hun tijd erop zit of omdat we ze de hele tijd op de 1,5 meter maatregel moeten wijzen. Ik steek liever in op een extra mooie kermis in 2021, waar iedereen de hele dag welkom is,” stelt burgemeester Mark Buijs.

De gemeente Oosterhout is de organisator van de Oosterhoutse Kermis en heeft diverse scenario’s, opstellingen en mogelijkheden bekeken, waarbij de gezondheid en veiligheid van de bezoekers het uitgangspunt is. Daarnaast hebben we gesproken met kermisexploitanten, die waardevolle input gaven en meedachten met de mogelijkheden. “Het is geen leuk besluit dat ik neem. Ik vind het dan ook heel jammer voor onze kermisfans en de vele gezinnen die van de kermis genieten. Maar waar ik andere organisatoren op hun eigen verantwoordelijkheid wijs, geldt dat natuurlijk ook voor de gemeente Oosterhout en mij als burgervader in het bijzonder,” licht burgemeester Mark Buijs toe. “De gezondheid en de veiligheid van onze inwoners en bezoekers van de kermis staan voorop. Alle maatregelen die daarvoor nodig zijn, zorgen ervoor dat het evenement er niet leuker en gezelliger op wordt. En dat hoort het juíst te zijn op de Oosterhoutse Kermis.”

Zomerkaravaan

Ondanks dat de kermis niet doorgaat, hoeft Oosterhout zich niet te vervelen in de zomerperiode. De Zomerkaravaan biedt iedere week volop activiteiten voor de jeugd, Recreatieoord de Warande is open en heeft de bezoektijden weer verruimd. Bovendien is er een mooi Vakantie-Doe-Boek en daarnaast staat onze Oosterhoutse horeca klaar om inwoners en bezoekers gastvrij te ontvangen. 

 “Ik  gun Oosterhout een ouderwets gezellig Oosterhoutse Kermis met een spetterend Zomerfeest. Ik ga kijken of we volgend jaar een extra mooie editie kunnen organiseren. Mits de maatregelen het toelaten, natuurlijk,” besluit de burgemeester. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.