TSC heel fris van start 4-1

1e klasser SC ’t Zand finaal afgetroefd

Eindelijk weer eens een echte pot voetbal aan de Warandelaan.  Vandaag stond TSC als 2e klasser tegen een geduchte tegenstander uit de 1e klasse . SC ’t Zand is een ploeg waar TSC al jaren tegen speelt en altijd de handen aan vol heeft. De Tilburgse ploeg worst dit seizoen getraind door Johan Gabriëls voor TSC een heel bekend persoon. Hij speelde en trainde bij onze club in het  verleden.  TSC  heeft in het eerste team meest eigen opgeleide spelers aangevuld met jongens uit de omtrek met de nodige ervaring. Bij TSC dit seizoen Ad Looymans als hoofdtrainer aangevuld met de heel ervaren Rob Sestig en Jeroen van Leijsen en keepers trainer Ton van Rijen . Deze technische staf zou dit jaar best weleens voor leuke potjes voetbal garant kunnen gaan staan.  In ieder geval begon TSC heel fris en aanvallend vandaag tegen de Tilburgers. Al binnen 5 minuten was het dan ook geen verrassing dat Joury den Boogert  de score kon openen 1-0 .  Nog steeds meer aanvallen en prachtige combinaties van TSC . Daar waar verdediger Wouter Kops vandaag zijn visite kaartje leek af te gaan geven , vanaf 25 meter haalde hij verwoestend uit .  De bal onhoudbaar boven in de linkerhoek waar de Tilburgse doelman alleen maar een zuchtje wind gevoeld kan hebben 2-0. Aan de andere kant geen echt gevaarlijke aanvallen.  En leek het erop dat er iets door ging komen dan stond de ervaren Paul van Zon centraal achterin de zaken op orde te stellen.  Nog voor rust leek TSC het doek definitief te laten vallen voor de Tilburgse tegenstander. De van stadsgenoot SCO over gekomen Tom Rijvers  maakte na prachtig voorbereidend werk van Ryan Snoeren heel bekwaam de 3-0. Een mooie ruststand waar beide trainers dan ook gebruik gingen maken van heel veel wissels. De ervaring leert dan meestal wel dat het  spel er niet echt beter op wordt. Na de thee kwam SC ’t Zand wat sterker tevoorschijn en door de vele wissels leek TSC  meer zoekende. Toch was het opnieuw  Tom Rijvers die na goed doorzetten de 4-0 kon laten bijtekenen.  Uiteindelijk scoorde SC ’t zand nog wel een verdiende eretreffer maar kon de technische staf van TSC  terug kijken op een heel nuttige oefenpartij. Daar waar vandaag al gelijk duidelijk werd dat dit TSC het komende seizoen een degelijke tegenstander gaat worden in de 2e klasse.  Ik kijk er nu al vast naar uit, u toch ook ?  Komende weken gaat TSC  bekerwedstrijden spelen en wilt u daar bij zijn kijk dan op de TSC site wanneer ,hoe laat en tegen wie ze gaan spelen .                                                                                                                                                      HJ.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.