Toch prijsuitreiking Kaaiendonkse Optocht

Geen Kaaiendonkse Grote Optocht in 2020 door storm en corona,
toch prijsuitreiking voor deelnemers

Hoewel er dit jaar geen Kaaiendonkse Grote Optocht door de straten is getrokken heeft OCS De Smulnarren toch een prijsuitreiking gehouden.

Geen Kaaiendonkse Grote Optocht in 2020
Tijdens carnavalszondag was het Storm Ellen waardoor OCS de Smulnarren in overleg met de Veiligheidsregio de Kaaiendonkse Grote Optocht moest afgelasten. Windstoten zouden vat kunnen krijgen op de carnavalswagens waardoor de veiligheid mogelijk in het gedrang zou komen. De optocht zou daarop worden verplaatst naar 15 maart, een datum rondom Halfvasten. Maar ook toen was het Kaaiendonk niet gegund. Na de eerste afgelasting was het nu corona die roet in het eten gooide. Een grote teleurstelling voor het Kaaiendonksevolk, dat er nog een prachtig feestweekend van had willen maken, met als climax de Kaaiendonkse Grote Optocht (deel II). Natuurlijk was het een teleurstelling voor het Kaaiendonks volk, maar de teleurstelling was nog vele malen groter bij de deelnemers. Uren van ideeën uitwerken, bouwen, kleding maken waren plotsklaps weg. 

Toch prijzengeld voor de deelnemers
Vandaag zou het precies een half jaar geleden zijn dat alle deelnemers aan de Kaaiendonkse Grote Optocht 2020 (deel II) op de Markt zouden hebben gestaan tijdens de prijsuitreiking. Moe, maar voldaan na een mooie optocht. Maar het mocht dus helaas niet zo zijn. Ernst-Jan van Langh, voorzitter van OCS De Smulnarren: “Corona kunnen we helaas niet laten verdwijnen en niemand weet wanneer de oplossing voor handen is. Maar één ding weten we wel… Zodra het weer veilig mag en kan, dan willen we weer met jullie die optocht gaan lopen! Dat hier meer dan alleen een Corona-vaccin en gunstig gestemde weergoden voor nodig zijn, beseffen we ons maar al te goed. Mooie creaties worden helaas niet van lucht gemaakt. Daarom hebben we besloten om aan alle deelnemers van de Kaaiendonkse Grote Optocht 2020 een stimuleringsprijs uit te reiken.” Deze geldprijzen zijn per categorie vastgesteld en inmiddels naar de optochtdeelnemers overgemaakt. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.