Expositie Nooitgedagt in Speelgoedmuseum Op Stelten

Dinsdag opende wethouder Clemens Piena een bijzondere tentoonstelling in Speelgoedmuseum “Op Stelten”, namelijk de collectie van René Diekstra.

Meneer Diekstra komt uit Eindhoven en heeft het Speelgoedmuseum zijn collectie geschonken, omdat hij het een prachtig museum vindt. Hij heeft zijn leven lang verzameld: speelgoed, schaatsen en gereedschap. Meneer Diekstra heeft de ziekte van Alzheimer. Eigenlijk zou de tentoonstelling plaatsvinden aan het eind van het jaar, maar vanwege zijn ziekte is de tentoonstelling naar voren gehaald. Zijn leven is niet tijdloos maar zijn verzameling wel. Daarom gaat het museum een film maken over meneer, zijn leven, keuzes en verzamelingen.

De tentoonstelling Nooitgedagt Speelgoed is te zien van 15 september 2020 t/m 5 januari 2021.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.