Geen Kaaiendonkse optocht!

OCS de Smulnarren neemt met pijn in het hart eerste beslissingen rondom carnaval 2021 in Kaaiendonk. Geen wagens bouwen en alternatieve invulling van 11-11. Maar we blijven positief.

Geen traditionele optocht. Mienushal gesloten voor bouwers dit carnavalsseizoen

In navolging van enkele andere carnavalssteden, heeft OCS De Smulnarren besloten dat de Grote Kaaiendonkse Optocht, zoals we deze kennen, in 2021 geen doorgang zal vinden. Gezien de huidige Coronamaatregelen is het zeer waarschijnlijk niet mogelijk om de traditionele optocht inclusief grote wagens veilig te organiseren. Daarom roept OCS de Smulnarren bouwers op geen wagens te bouwen voor komend jaar. De Mienushal, traditioneel de plek waar de meeste wagens worden gebouwd, zal komend carnavalsseizoen ook gesloten blijven voor bouwers. “Gezien de beperkte ruimte in de hal kan de 1,5 meter afstand helaas niet worden gegarandeerd en dus nemen we geen risico. Dit besluit kon helaas niet langer op zich laten wachten, omdat veel verenigingen normaliter afgelopen weekend met bouw van de wagens zouden zijn gestart. Wij moeten hen dus nu wel duidelijkheid verschaffen. Wel houden wij de opties voor een alternatieve optocht en/of activiteit open,” aldus Ernst-Jan Van Langh, voorzitter OCS De Smulnarren.

Alternatieve invulling 11-11

Ook de elfde van de elfde zal er anders uit gaan zien in Kaaiendonk.  Een grootschalige opening van het carnavalsseizoen op de Markt zal helaas niet mogelijkzijn. Stichting elluf elluf, De Volledigen en OCS De Smulnarren zullen gezamenlijk optrekken om tot een mooi alternatief programma te komen. Hoe dit er precies uit komt te zien, is op dit moment nog niet bekend. Wel staat vast dat, zoals gebruikelijk, het carnavalsseizoen zal worden geopend met de onthulling van het nieuwe insigne. 

We blijven positief en denken in mogelijkheden

OCS De Smulnarren geeft verder aan dat zij ondanks de beperkingen, die Corona hen oplegt, positief blijft. De stichting wil graag denken in mogelijkheden en alle creativiteit, die Kaaiendonk in zich heeft, gebruiken om er toch een mooi carnavalsseizoen van te maken.Komende weken zullen zij in overleg met diverse partijen, waaronder Gemeente Oosterhout, verenigingen en de horeca, hun plannen voor een alternatief carnavalsprogramma verder gaan concretiseren. De eerste aftrap hiervoor vond maandaganavond in samenwerking met Gemeente Oosterhout geheel coronaproof plaats in de kantine van TSC.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.