Cameratoezicht op afstand in fietsenstallingen

Burgemeester en wethouders stellen de raad voor om de fietsenstallingen op de Markt en Arendshof grotendeels op afstand via cameratoezicht te gaan beheren en het gebruiksgemak te vergroten. Ze vragen geld beschikbaar te stellen voor de aanpassingen die daarvoor nodig zijn.

Dit betekent dat er cameratoezicht, een intercom en automatische toegangsdeuren komen in beide stallingen. Deze vorm van beheer maakt het mogelijk de openingstijden van de fietsenstallingen te verruimen en de kosten te beperken. Daardoor kunnen beide fietsenstallingen ook open blijven. Een deel van de kostenbesparing zetten we in voor het aanpassen van de fietsgoten naar de stalling Markt met het systeem Velocomfort. Hierdoor hebben bezoekers minder kracht nodig om fietsen naar beneden en naar boven te brengen. Het gebruiksgemak wordt daarmee vergroot.

Het voorstel is wel om op de uitgaansavonden (vrijdag en zaterdag) en bij bepaalde evenementen (zoals carnaval, nieuwjaarsnacht, carnaval en de kermis) naast cameratoezicht de stalling(en) ook te laten bemensen door een beheerder. Dit om preventief op te kunnen treden als de veiligheid in het geding komt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.