Gemeente Oosterhout hijst de vlag voor Duurzame Global Goals

Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen heeft vandaag op 25 september 2020 de Global Goals vlag met 17 duurzame ontwikkelingsdoelen gehesen voor het stadhuis. Gemeente Oosterhout wordt Global Goals gemeente en sluit zo aan bij de campagne van VNG International. Als lokale overheid verkeert de gemeente in de beste positie om de 17 wereldwijde Sustainable Development Goals (SDG’s) lokaal vorm te geven.

Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen is het daar helemaal mee eens: “Het zijn van een Global Goals gemeente past precies bij de doelen die we hebben omschreven in de Toekomstvisie voor Oosterhout.”

Precies op deze dag, vijf jaar geleden, omarmden de lidstaten van de Verenigde Naties de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze werelddoelen helpen ons op weg naar een inclusieve, rechtvaardige en duurzame maatschappij in 2030. Om ze te bereiken is samenwerking onontbeerlijk.

VNG International, onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), lanceerde onmiddellijk in 2015 de Global Goals Gemeentecampagne. Centraal uitgangspunt is dat zonder de inzet van de lokale overheid een duurzame wereld gedoemd is te mislukken. 

De toetreding van de Gemeente Oosterhout tot de Global Goals sluit goed aan bij een ander initiatief om lokaal krachten op gebied van SDG te bundelen en verbinding te bieden: het platform SDG Lokaal. 

SDG Lokaal helpt gemeenten efficiënt de vertaalslag te maken van de wereldwijde 17 Sustainable Development Goals naar lokale acties met maatschappelijke partners en ondernemers. De site van SDG Lokaal wordt gelanceerd tijdens het ondernemersevent op 6 oktober tijdens de Duurzaam Oosterhout Week.

1 Comment

  1. In maart 2020 hebben vertegenwoordigers uit 140 landen, waaronder ministers, de Stockholm Declaration getekend. Dit houdt in 30 km op alle wegen in de bebouwde kom. Prima vanuit duurzaamheidsstandpunt, denk aan energiegebruik en luchtvervuiling.
    Laat Oosterhout dit omarmen en een keer voorop lopen.
    Ben benieuwd ( em sceptisch). Doe je best Marcel!,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.