Dongen loopt zoals altijd achter Oosterhout aan

Peeën moeten niet proberen Schots te spelen

Zaterdag 26 september mochten de mannen van Ahmed Türküçü aantreden tegen de zaterdagamateurs van VV Dongen. In de vorige jaargang won VV Oosterhout op ‘De Contreie’, waar op zaterdag toch een andere sfeer heerst dan op sportpark ‘De Biezen’, met 3-1. Het vorige seizoen was er nog sprake van enige tegenstand. In deze wedstrijd was daar weinig sprake van met ‘kick and rush’ probeerde de zaterdag kanaries er nog iets van te maken. Dit mislukte volledig en VV Oosterhout had een gemakkelijke middag. De scheidsrechter van dienst van de scheidsrechtersvereniging ‘De Langstraat’ was eigenlijk niet goed meer in staat het spel te volgen hij beoordeelde discutabele situaties van een te grote afstand. Dit was voor beide teams gelijk dus we zullen maar blij zijn dat de beste man wilde komen om te fluiten.

Mabajahou Jarbou vuurde in de 7de minuut het eerste schot op doel dit was nog een prooi voor de keeper van VV Dongen. Even later was het weer Mabajahou die als een TGV de achterlijn haalde hij gaf de bal op Stefan Kok die met een hakballetje probeerde te scoren de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Het duurde tot de 21ste minuut dat VV Oosterhout met een kopbal Mabajahou op aangeven van Stefan zag scoren 0-1. Een kwartier later was het andermaal Stefan die nu Tim van Dam bediende hij zag zijn inzet rakelings over het doel verdwijnen. In de 38ste minuut was het Stefan zelfs die de 0-2 op het scorebord deed oplichten. Dit was ook de ruststand die gezien de kansen best hoger had mogen zijn dan de 0-2 die nu op het scorebord stond. Ramon Everduim had alleen vangballen te verwerken gekregen van nummer 18 van VV Dongen die blind alle ballen naar voren roste. Geen wonder dat Ramon na 90 minuten zijn 2de clean sheet kom noteren.

Tot de 60ste minuut gebeurde er weinig. VV Oosterhout viel aan en de kanaries verdedigde, the same old song, zal ik maar zeggen. Ahmed wisselde Lars Verwijst en Bryan Slagmolen voor Erwin Broeders en Kees Joosen, die beiden goed invielen en de opdrachten van de coach uitvoerden. In de 61ste minuut wilde Mabajahou de bal voortrekken op Stefan maar tot zijn eigen verbazing verdween de bal in de verre hoek achter de keeper 0-3. Even later kwam Thomas Vergunst voor Tim, Thomas gooide weer veel energie en strijd in zijn spel en was een handenbindertje voor de rechtsback van VV Dongen. 

In de 72ste minuut was het de vandaag weer sterk spelende Jules Wouters die met een bekeken afstandsschot op aangeven van Mitchell Fijneman de 0-4 liet aantekenen. Dezelfde Mitchell kreeg op het eind een terechte gele kaart vanwege het vasthouden van een speler van VV Dongen op de linkerflank van het veld. Eindstand 0-4 en de peeën verslaan door de Oosterhoutse kaaien.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen De Braak medekoploper in de 4de Klasse E aanvang wedstrijd 14:30 uur

Foto’s van de wedstrijd van afgelopen zaterdag vind je hier:https://www.vvoosterhout.nl/1342/vv-dongen—vv-oosterhout/?type=1&from=0

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.