Activiteiten Duurzaam Oosterhout Week gaan NIET door

In de week van 5 tot en met 10 oktober zou de Duurzaam Oosterhout Week plaats vinden met tal van activiteiten. De organisatie heeft vandaag, 1 oktober 2020, besloten dat alle activiteiten gericht op inwoners niet doorgaan en uitgesteld worden tot 2021. Alleen het ondernemersevent op dinsdag 6 oktober vindt doorgang, maar dan online. 

De gemeente Oosterhout, Oosterhout Nieuwe Energie (ONE), Theater de Bussel, Theek 5, Rabobank en de werkgroep Oosterhout Duurzaam volgen daarbij het advies van de gemeente om alle niet urgente en noodzakelijke bijeenkomsten uit te stellen. Burgemeester Mark Buijs: “De gemeente kiest ervoor om in deze weken waarbij we het aantal Coronabesmettingen willen terugdringen haar activiteiten te beperken. Als gemeente moeten en willen we daarbij het goede voorbeeld geven.” 

De gemeente is een van de initiatiefnemers van de week, maar ook de andere partijen sluiten zich hierbij aan. Rob van Buitenen van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE): “We hebben gezamenlijk besloten om de Duurzaam Oosterhout Week uit te stellen. Met de huidige opleving van het coronavirus en de strengere maatregelen, is dat de beste keuze.“

De Film op Locatie, de lezing van Florian Dirkse, de kindermiddag en de Duurzaam Oosterhout Markt  en workshops in en rondom de Bussel gaan daarom niet door. 

Het ondernemersevent op 6 oktober gaat wel door. Via een livestream kunnen ondernemers die zich hadden aangemeld de lezingen, interviews, workshop en uitreiking van de Groene Pluim via een live-uitzending volgen. Wilt u zich nog aanmelden, dan kan dat via duurzaam@oosterhout.nl

Inwoners die toch nieuwsgierig zijn hoe ze zelf aan de slag kunnen met duurzaam wonen en levenkunnen terecht op www.duurzaamoosterhout.nl. Want we blijven inwoners informeren over mogelijkheden om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp, door goede isolatie, tochtstrips, led-verlichting of HR++ glas. Of door je tuin of dak te vergroenen. Doe het voor jezelf en voor onze toekomst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.