Vuurwerkoverlast en lachgas in Oosterhoutse wijken

De laatste weken is er in tal van wijken binnen Oosterhout extreem veel vuurwerkoverlast op dit moment al 88 meldingen bij de politie bekent. De politie roept dan ook samen met de burgemeester Mark Buijs alle ouders op om hun kinderen hier over aan te spreken. Er is door dat vuurwerk al veel schade ontstaan en ook voor de bewoners en hun huisdieren is dit zeker geen pretje. Helaas kan de politie niet overal tegelijk zijn en gaan ongevallen met letsel voor. Het is moeilijk om de daders te pakken het is en blijft een kat en muis spel helaas.

Controle garageboxen
Tijdens een grote controle van garageboxen op oneigenlijk gebruik hiervan is een grote hoeveelheid lachgas aangetroffen en een aantal zwaar vervuilde garageboxen vol met ongedierte. Beide zijn een gevaar voor de volksgezondheid en er is tegen opgetreden. Dit onderzoek vond woensdagavond plaats bij tal van garageboxen die door de meeste bewoners gewoon op verzoek werden geopend. In een enkel geval moest de politie zich zelf toegang verschaffen tot de garagebox dit in nauw overleg met mensen van de gemeente en Thuisvester aldus burgemeester Mark Buijs. Samen moeten wij de wijken leefbaar houden aldus de burgemeester en helaas moet er dan ook weleens worden opgetreden. Ook het gebruik van lachgas onder jongeren is een probleem waar ook de ouders door middel van een goed gesprek met hun kids een bijdrage kunnen leveren door ze te wijzen op de gevaren hiervan.
Kortom ziet of merkt u in uw woonomgeving een van bovenstaande zaken meldt dit dan bij de politie, die kan er dan wat aan proberen te doen maar het blijft een kat en muis spelletje helaas.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.