Twee mannen na achtervolging aangehouden

De politie heeft na een achtervolging twee mannen aangehouden. Ze worden er van verdacht in te hebben gebroken in een busje.

Het duo werd op woensdag 21 oktober rond 0.50 uur betrapt toen ze aan het inbreken waren bij een busje aan de Palestrinalaan. Ze zouden er volgens een melder per auto vandoor zijn gegaan. Meerdere eenheden gingen op de melding af en agenten kwamen de auto met de twee verdachten erin tegen op de Warandelaan. Daarop ontstond een achtervolging. Uiteindelijk reed het tweetal zich klem aan Het Perk. De mannen gingen er vervolgens te voet vandoor. Na enkele meters konden de agenten de eerste verdachte (een 21-jarige Tilburger), de vermoedelijke bestuurder van de auto tegen de grond werken en aanhouden. Hij leek zwaar onder invloed van alcohol of drugs te zijn. Een test zou later op het bureau uitwijzen dat de man vermoedelijk drugs had gebruikt. Bovendien was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Tweede verdachte

De tweede verdachte klom over een schutting en verdween uit zicht. Dankzij de inzet van diensthond Tygo worden opgespoord. De man, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bleek zich aan de Denariusstraat in een sloot te hebben verstopt. Hij werd gesommeerd uit de sloot te komen en is aangehouden.

Buit

In de auto van de verdachten troffen de agenten allerlei spullen aan die vermoedelijk uit het bestelbusje afkomstig waren. Deze zijn in beslag genomen. De twee mannen zijn vast gezet voor verder onderzoek. Hun auto is in beslag genomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.