Hondenspeelvelden in Oosterheide

Remco, Ellen en Addy wilden graag hondenspeelvelden realiseren in Oosterheide, zodat honden veilig en vrij kunnen rennen en spelen. Samen met de initiatiefnemers heeft de gemeente dit uitgewerkt in een concreet plan voor twee velden: aan de Burgemeester Holtroplaan en de Beneluxweg.

Remco: ”De gemeente vroeg mensen via Facebook om goede ideeën voor de buurt. Meerdere mensen noemden toen een plek waar hun hond vrij kan rennen en spelen. Dat leek ons ook wel wat. En dus zijn we met een paar buurtgenoten en de gemeente in gesprek gegaan. Het idee is een veld om te rennen en spelen. Een veilige omheinde plek, zodat de honden niet zomaar weg kunnen. Liefst met enkele speeltoestellen, zodat je ook echt een beetje kunt trainen met je hond. Met elkaar hebben we gezocht naar centrale plekken in Oosterheide die niet direct grenzen aan de huizen. Zodat ze voor veel mensen met hun honden bereikbaar zijn en anderen er geen last van hebben.”

De buurtbewoners van de Burgemeester Holtroplaan en de Beneluxweg kunnen op het plan reageren tot en met 31 oktober 2020 via m.van.de.waeter@oosterhout.nl.

Heb je zelf een idee waarmee je actief aan de slag wil gaan om de buurt beter en leuker te maken? Kijk dan op https://oosterhout.nl/inwoners/openbare-ruimte/buurtinitiatief/

4 Comments

  1. Top! Eindelijk! Wordt deze ruimte dan ook voorzien van poepafvalbak en af te sluiten omheining, zodat ook de “weglopers” los kunnen rennen en spelen??

  2. Dit is inderdaad heel fijn. Zoek inderdaad al een tijd naar een veilige losloopplek voor de hondjes. Hoe blijven we op de hoogte van voortgang en definitieve opening van de plaatsen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.