Minder stank, roet en geluidshinder voor omwonenden van de Zwaaikom

Vanaf deze week maken schepen die aanmeren bij De Zwaaikom gebruik van walstroom. Walstroom is een slimme stroomoplossing voor schepen die tijdens het aanleggen hun accu’s op willen laden. Door elektriciteit aan wal af te tappen, kunnen alle scheepsmotoren na het aanmeren uitgezet worden. Voorheen lieten schippers hun motoren draaien, om stroom te genereren voor hun schepen. Hierdoor hadden omwonenden last van geluidsoverlast en luchtvervuiling. Dankzij de walstroom is er minder stank, roet en geluidshinder voor de buurt. Wethouder Kastelijns: ‘’Ook is het voor het milieu een stap vooruit en draagt de walstroom bij aan een toekomstbestendig Oosterhout.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.