Houdoecorona

Houdoe is een Brabants woord en wordt gebruikt als afscheidsgroet. Het woord is waarschijnlijk afgeleid van Houd oe (eige) goed (vrij vertaald: pas goed op jezelf). #houdoecorona is een uitzwaaicampagne: Houdoe corona! In deze campagne spelen echte Oosterhouters de hoofdrol. Échte Oosterhouters met échte verhalen, met een échte boodschap. 

Iedereen wil dat corona verdwijnt, dat we weer terug kunnen naar de tijd ervoor. Dus: Houd oe aan de regels. Het is nodig. Juist nu. Alleen door het volgen van de richtlijnen kunnen we ‘houdoe’ zeggen tegen corona. We moeten het samen doen, voor elkaar, voor onze kinderen, voor onze ouders, onze opa’s en oma’s, voor onze vrienden, familie. Want: samen krijgen we meer voor elkaar. Ondanks de verschillen in wat een ieder wenst om weer te doen als het straks voorbij zou zijn, is dat eigenlijk wat ons verbindt. 

Corona raakt ons allemaal, jong, oud, arm, rijk. Het virus maakt geen onderscheid. Iedereen moet iets doen, maar na de eerste golf is de coronamoeheid toegeslagen. Maar het is tijd voor doen, niet voor klagen. Dus:

  • Houd oe aan de regels
  • Houd oe mondkapje op
  • Houd oe aan de 1.5 meter

Doe da nou! Want alleen dán kunnen we weer samen proosten op het Parkfeest. Samen carnaval vieren. Samen sporten. Uit eten. Samen zingen. Samen …

Verhalen van échte Oosterhouters

In de campagne spelen échte Oosterhouters de hoofdrol. Échte Oosterhouters, met échte verhalen en een échte boodschap. Benieuwd naar hun verhalen? Klik op de links hieronder:

John Martens

Paul Oudenhooven

Niels Reijnders

Marthe van Nijnatten

Tanja Maksimova

Toos van Zon

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.