Beste Oosterhouters, hij komt, hij komt of niet?

Dit weekend was het dan toch zover. Dat wat ik als burgemeester voor onmogelijk hield gebeurde toch. Sinterklaas kwam aan in Nederland. Om precies te zijn in Zwalk. Kosten nog moeite waren gespaard om de goedheiligman ondanks het virus een geweldige ontvangst te geven. De magie van Sinterklaas spreekt ons allen, ook mij al, van kinds af aan zeer aan. Hoe mooi is het dan, dat hij bij aankomst een geweldig defilé krijgt. Alle burgemeesters van Nederland kwamen voorbij, om deze kindervriend tekeningen van de kinderen uit hún stad te brengen.

Deze tekeningen kwamen afgelopen week binnen op mijn huisadres én op het gemeentehuis. Ik kan u vertellen: ze waren van een uitzonderlijke kwaliteit! Onze eigen Oosterhoutse kinderen hadden ze gemaakt met alle kleuren van de regenboog en met allerlei materialen zoals potloden, stiften en ja zelfs stempeltjes. Ik kreeg zelfs de mogelijkheid om persoonlijk een tekening van zo’n plaatselijk talentje te ontvangen. Ze was samen met haar broertje en haar moeder speciaal naar het gemeentehuis gekomen. Na een aantal koekjes en een beker chocolademelk gingen ze weer naar huis, maar wel in de wetenschap dat ik de tekening aan de Sint zou geven. De komst van Sinterklaas laat kinderen dromen. Niet alleen kinderen, maar soms ook volwassenen.

Deze week werd bekend dat er een aantal vaccins snel goedgekeurd en op de markt kunnen komen. Ik denk niet dat de Sint er iets mee van doen heeft, maar zeker weten doe ik het niet helemaal. We moeten nog wel wat geduld hebben, maar het zou fijn zijn als de meest kwetsbaren het vaccin snel krijgen. Dat geeft anderen ook wat meer ruimte. De totale operatie om aan iedereen die het wil, en ik hoop velen van u, het vaccin toe te dienen zal helaas toch nog een behoorlijke tijd in beslag nemen.

Toen de aankomst van Sinterklaas op tv was, had ik nog even contact met wethouder Robin van der Helm. Hij vertelde me dat zijn kinderen ouderwets zaten te genieten van de aankomst van Sinterklaas en dat stemde pa natuurlijk ook tevreden. De vraag of wij ook met het landelijke feest meededen kon ik met ja beantwoorden. Maar de grote vraag voor zijn en heel veel andere kinderen is natuurlijk: zal Sinterklaas ook in Oosterhout aankomen? Ik zou het echt niet weten en dat vind ik erg. Niet alleen voor al die kleine fans van Sinterklaas, maar ook een heel klein beetje voor mezelf.

Ik ben tenslotte ook een heel klein beetje burgemeester geworden om ieder jaar Sinterklaas te mogen ontvangen. Ik heb gehoord, maar ik weet het natuurlijk niet zeker, dat er vrijdagochtend om 11:00u iets bekend wordt gemaakt op ORTS TV. Komt Sinterklaas nu wel of niet in Oosterhout aan? Ik hoop van wel. De wind waait in ieder geval al dagen door de bomen.

Oosterhout, meer voor elkaar!

Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.