De Eetkamer komt naar u toe deze winter!

Eugene Springer bij de Eetkamer van Oosterheide

Eugene Springer: “Vier jaar geleden begon ik met ‘de Eetkamer van Oosterheide’. Een heel eenvoudig initiatief, waarbij ik iedere woensdag in de Bunthoef een maaltijd kook voor wijkbewoners. Dit doe ik om ze te laten zien dat je voor 3 euro een gezonde, verse én lekkere maaltijd kunt maken. Wekelijks komen zo’n honderd mensen bij elkaar. Honderd mensen die het samen gezellig hebben. Vanwege corona kunnen zoveel mensen nu niet samen komen en gaat de Eetkamer dus helaas niet door. 

Er voor elkaar zijn

Veel mensen zitten door corona noodgedwongen alleen thuis. Vooral ouderen. En dus dacht ik: wat nou als we gewoon bij die mensen langs gaan en op gepaste afstand een praatje maken? En, om ze een hart onder de riem te steken, krijgen ze een lekkere maaltijd of een andere leuke verrassing. Dan hoeven ze die avond niet te koken of zelf oliebollen te bakken. Het gevoel van aandacht, het gevoel erbij te horen, het gevoel dat ze niet vergeten worden. Er voor elkaar zijn. Daar gaat het om. Het is allemaal niet zo moeilijk. We moeten er een beetje energie in steken. Met elkaar kunnen we heel veel doen voor elkaar. En daarbij ik vind het hartstikke leuk om de Eetkamer van Oosterheide te doen. Dat wekelijkse feestje zit er nu helaas niet in. Nou, dan gaan we toch gewoon naar de mensen toe? 

De Eetkamer komt naar u toe!

Dankzij de samenwerking met Oosterhoutvoorelkaar, Surplus Welzijn en de gemeente Oosterhout, kunnen we er op deze manier voor veel mensen toch een leuke decembermaand van maken! Dus de Eetkamer komt deze winter gewoon naar u toe!”

Wanneer?

En wel op 16 december, 23 december, 30 december en 6 januari. Heeft u ook interesse in een praatje, een leuke verrassing of een lekkere maaltijd? Meld u dan aan via Oosterhout Voor Elkaar door te bellen naar telefoonnummer 0162 – 47 11 15.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.