Sociaal Wijkteam gaat op in gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout heeft de taken uit de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) sinds 2015 laten uitvoeren door het Sociaal Wijkteam Oosterhout. Daarnaast heeft de gemeente zelf mensen in dienst die zich bezighouden met werk en inkomen. De gemeente Oosterhout heeft besloten de taken van het Sociaal Wijkteam zelf te gaan uitvoeren. De belangrijkste reden is dat de gemeente hiermee verwacht een meer eenduidige manier van werken te creëren. De medewerkers jeugdhulp, zorg, werk en inkomen gaan samenwerken in het sociaal team van de gemeente.

Wat betekent dit voor inwoners vanaf 1 januari 2021?

Vanaf 1 januari kunnen inwoners contact opnemen met de gemeente Oosterhout met hun vragen over zorg, jeugdhulp, werk en inkomen. Dit kan via telefoonnummer 14 0162 of via het contactformulier op www.oosterhout.nl. De medewerkers van het sociaal team helpen hen graag verder.

U kunt bijvoorbeeld denken aan dit soort vragen:

  • Wij zijn gescheiden ouders, ons kind heeft hier last van. Wat nu?
  • Mijn partner is aan het dementeren, hoe houden we dit samen vol?
  • Ik vind het lastig om voor mijzelf te zorgen. Wie kan mij helpen?
  • Ik ben minder mobiel. Hoe kan ik mijn huis geschikt maken?
  • Mijn inkomen is gedaald, wat kan ik doen?
  • Ik ben op zoek naar werk. Wie kan mij helpen?

Mensen die een contactpersoon binnen het huidige Sociaal Wijkteam hebben, houden deze. Lopende afspraken gaan door zoals men gewend is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.