Aanhoudingen na vrijheidsontneming, mishandeling en beroving van 25-jarige Oosterhouter

De politie hield zondagochtend 6 december twee verdachten aan op verdenking van zware mishandeling, diefstal met geweld en vrijheidsberoving. Op 28 november werd een 25-jarige Oosterhouter, nadat hij een date had, door meerdere mannen mishandeld, bestolen en van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Het slachtoffer heeft zaterdagavond 28 november via een datingsapp een afspraak in de omgeving van de Matterhornstraat in Tilburg. Nadat zijn date is afgelopen, wordt het slachtoffer plots door meerdere mannen belaagd. De belagers mishandelen het slachtoffer en wordt hij enkele uren tegen zijn wil in vastgehouden. Tijdens deze uren bedreigen ze de Oosterhouter en maken ze enkele duizenden euro’s buit. Zodra de mannen weggaan, belt het slachtoffer direct om hulp.

Wanneer de politie ter plaatse komt, treffen ze de man gewond aan. Een ambulance brengt het slachtoffer naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen wordt behandeld. Een rechercheteam is direct een onderzoek gestart en hield vanochtend, zondag 6 december, twee verdachten in deze zaak aan. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar uit Tilburg. Ze zijn aangehouden voor diefstal met geweld, zware mishandeling en vrijheidsberoving. Het team sluit meerdere aanhoudingen niet uit en vraagt de daders zich bij de politie te melden.

Doe aangifte!

De indruk bestaat dat deze verdachten mogelijk meer slachtoffers hebben gemaakt. Mensen die dit meegemaakt hebben en nog geen aangifte hebben gedaan, vragen we om dit alsnog te doen. U kunt contact met de politie opnemen via 0900-8844 en een afspraak maken voor een aangifte. Meer informatie over aangifte doen, vindt u hier: https://www.politie.nl/themas/aangifte-doen.html

Wees terughoudend

Het gaat om verschillende datingapps, waarbij er meer risico zit in apps waarbij anonimiteit voorop staat. We willen een paar aanbevelingen doen: wees gezond wantrouwig als het gaat om een onbekend contact. Probeer meer informatie in te winnen door bijvoorbeeld actuele foto’s te vragen en te bellen vóór het afspreken. Wees terughoudend met het geven van persoonlijke informatie zoals adres, telefoonnummer of privéfoto’s aan een onbekend contact. Spreek bij voorkeur af in het zicht van andere mensen en niet thuis, op een verlaten plaats of in het donker. Word je slachtoffer van een beroving en/of word je mishandeld bij een afspraak, bel direct 112 en onthoud het signalement en vluchtrichting van de dader.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.