Verbod op carbidschieten in APV

Het Kabinet heeft besloten dat tijdens deze jaarwisseling van 2020-2021 geen vuurwerk afgestoken mag worden. Carbidschieten is geen vuurwerk als bedoeld in het Vuurwerkbesluit en valt ook niet onder het door het kabinet aangekondigde vuurwerkverbod. Oosterhout kent geen traditie van carbidschieten, maar door het vuurwerkverbod is er kans dat het schieten met carbid in populariteit toeneemt met kans op slachtoffers en daarmee extra druk op de gezondheidszorg. Dat is onwenselijk in een tijd waarin de zorg al onder grote druk staat. 

Daarom stelt het college de raad via een spoedprocedure voor een verbod op carbid schieten op te nemen in de APV. Dit onderwerp staat op de raadsagenda van 15 december. Op 8 december kunnen inwoners of anderen hierover op dinsdagavond 8 december om 19:30 uur inspreken bij de raad. Neem hiervoor contact op met de raadsgriffie via 14 1062 of griffie@oosterhout.nl. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.