Beste Oosterhouters, offensief

Deze week gaf onze premier een toespraak vanuit het Torentje. Daar waar velen de hoop hadden de kerst met wat meer familie en vrienden te mogen zijn, komen we toch wat bedrogen uit. De cijfers vallen toch nog flink tegen. De daling was al een tijdje tot stilstand gekomen. Er is zelfs een fikse stijging van het aantal besmette personen te betreuren. We zijn meer naar binnen gegaan door de kou. Black Friday heeft naast de economie, helaas óók het virus een boost gegeven.

Soms vragen zelfs mensen aan mij, en ik ben zeker geen epidemioloog, wat kunnen we allemaal nog meer doen? Eigenlijk zijn er naast een volledige lockdown niet veel opties meer. Maar beste Oosterhouters, we kunnen wel proberen het nóg beter te doen. Misschien moeten die handen nóg meer kapot gewassen worden en moet we nóg meer letten op die anderhalve meter afstand tussen elkaar. Werk thuis wanneer het maar mogelijk is. Ik hoop dat we hier het verschil mee kunnen maken. Maar ik ben nog niet vol vertrouwen. Dat komt, omdat ik merk dat er ook een groep is die het beu is of er anders over denkt en misschien helemaal niet mee wil doen. Als burgervader zijn jullie me allemaal even lief. Ongeacht mening over virus of wat dan ook. Maar alstublieft doe mee, want alleen sámen, ja het klinkt cliché maar het is echt waar, kunnen we het aantal besmettingen laten dalen. Dit is zo voor de kerst niet het leuke, maar wel het eerlijke verhaal. Nederland gaat op slot. Dit gaat voor kinderen, ouders en winkeliers veel betekenen. Heeft u hier vragen over? Ook bij ons staan de medewerkers klaar om uw vragen te beantwoorden. Maar het zal een zware beproeving voor iedereen worden.

Voor sommige sectoren, zoals de horeca, komt er een extra steunpakket. Of dit voor sommigen genoeg is, moet nog blijken. Maar wij, als echte Oosterhouters, kunnen de horeca ook een steuntje in de rug geven. Deze week startte er namelijk een challenge via Facebook om zelf een lekkere maaltijd bij de Oosterhoutse horeca te halen én vervolgens drie mensen te nomineren om hetzelfde te doen. Van heerlijke friet tot sushi, Thais, Indonesisch, Italiaans, Grieks of het nu van een plek aan het meer komt, uit de (binnen)stad of uit één van de dorpen of het buitengebied. Er is voor ieder wat wils. En het is nog goed eten ook. Eten dat met liefde voor het vak, en vooral ook voor de klanten van Oosterhoutse bodem, is klaargemaakt.

Misschien dat een lekker afhaalmenuutje in onze eigen bescheiden kring, ons weer laat beseffen voor wie we dit doen. Het zou mooi zijn als deze challenge, en dit heerlijke eten, ons weer nieuwe energie geeft. Voor een sterk winteroffensief tegen het virus. Want beste Oosterhouters het duurt dan misschien nog wel even, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Het vaccin komt er aan. Hou dus vol en blijf op elkaar letten, want dat is echt harder nodig dan ooit. Nederland gaat op slot, maar wij blijven openstaan voor elkaar. Al is het op afstand.

Oosterhout, meer voor elkaar!

Mark Buijs, burgemeester van Oosterhout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.