Team Bromtol wenst iedereen fijne kerstdagen

Afgelopen 1,5 maand is er veel veranderd op de locatie van project de Bromtol. De bestaande infrastructuur is opgebroken en er is veel grondwerk verricht om het landschap in te richten volgens de contouren van het ontwerp. Team Bromtol werkt toe naar het einde van het jaar en wenst iedereen fijne kerstdagen.

Behaald resultaat

Tijdens het weekend van 7-8 november j.l. is het kunstwerk de Bromtol verwijderd en is de tijdelijke rotonde in gebruik genomen. Hierna kon de bestaande rotonde opgebroken wordeninclusief o.a. de aansluitende rijbanen, funderingen, geleiders en lichtmasten. Er is veel grondwerk verricht voor de aanleg van de nieuwe infrastructuur. Zo is begonnen met de ontgraving voor de fietstunnel en zijn de contouren van de nieuwe rotonde, de Bromtol en de aansluiting op de Technologieweg aangebracht en zichtbaar in het landschap. Ook is de fundering van de nieuwe rotonde en de Bromtol aangelegd. Alle werkzaamheden voor het omleggen van kabels en leidingen zijn afgerond. 

Terugblik en vooruitblik

De verkeersdoorstroming op de tijdelijke rotonde en nabijgelegen wegen is goed en er geen sprake is van extra sluipverkeer. Het team ervaart draagvlak voor het project en begrip voor de tijdelijke (verkeers)situatie. Hierover zegt omgevingsmanager Fleur Kuijper: “Het gevoel leeft dat wij dit project in goede afstemming met omwonenden, ondernemers en vertegenwoordigers mogen realiseren. Die positieve wisselwerking draagt enorm bij aan een soepel procesverloop in onze uitvoering.” Het team wenst iedereen fijne kerstdagen toe en kijkt er naar uit om in het nieuwe jaar fris aan de slag te gaan. Het team begint dan met de aanleg van de faunatunnel, fietstunnel en het zetten van bandenlijnen voor de nieuwe rotonde. Als de bandenlijnen staan, wordt aangevangen met de aanleg van de nieuwe rotonde, Weststadweg en Technologieweg in beton.

Vakantie

Van 21 december tot 4 januari zullen er geen werkzaamheden plaats vinden. Wel vinden controlerondes plaats om na te gaan of de bouwplaats nog in orde is. Mocht u desondanks een gevaarlijke situatie ontdekken, dan kunt u dat melden op bromtol@denoudeoudengroep.com.

Wilt u ook visueel op de hoogte blijven van het project? Dat kan via de facebookpagina van Oosterbouwt: https://www.facebook.com/Oosterbouwt. Meer informatie en laatste updates over het project vindt u op de gemeentelijke website https://oosterhout.nl/inwoners/openbare-ruimte/projecten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.