De Nachtmis op ORTS TV

Aangezien het compleet onverantwoord is om in deze tijd volle kerken te hebben met zingende mensen is de Katholieke geloofsgemeenschap op zoek gegaan naar alternatieven voor de nachtmis. En die is gevonden, halleluja!

Op kerstavond, 24 december, om 20:45u zal de kerstmis rechtstreeks vanuit de St. Jan live worden uitgezonden op ORTS TV.
Weliswaar geen echte nachtmis maar wel heel close.

De besloten viering van kerstavond, zonder kerkgangers, zal niet alleen uitgezonden worden bij de ORTS maar ook op Youtube (www.tinyurl.com/basiliek-oosterhout.).
De andere vieringen kunnen door maximaal 30 kerkgangers bijgewoond worden. Reserveren voor deze vieringen is verplicht.

Overzicht van de vieringen:

Kerstavond 24 dec

21u – Nachtmis. Voorgangers: gehele pastorale team van de Catharinaparochie. M.m.v. Ilse van Wuijckhuijse (zang), Floris Hovers (viool), Jan Willems (orgel). Live uitgezonden vanaf 20.45 via ORTS en Youtube

Eerste kerstdag 25 dec

10u – Hoogmis van kerstmis. Voorganger pastoor H. Akkermans. M.m.v. enkele zangers van de Capella Catharina o.l.v. Jan Willems. Orgel: Ton Stevens. Alleen Live uitgezonden via Youtube.

Tweede kerstdag 26 dec

10u – Eucharistieviering. Voorganger: R. Steenvoorde OP. M.m.v. enkele zangers van het gregoriaanskoor. Alleen Live uitgezonden via Youtube

Sjoerdfotografie

1 Comment

  1. Traditiegetrouw zal voorafgaand aan de kerstnachtmis in de St Jansbasiliek een Kerstconcert gegeven worden (20.15-21.00 uur) op de beiaard van de St Jansbasiliek door de stadsbeiaardier van Oosterhout, Pieter Maassen.
    Het slot van het beiaardconcert is het samen klinken van de drie historische luidklokken aangevuld met hand-en voetenspel door Pieter Maassen, waardoor met een zevengelui Kerst 2020 zal worden ingeluid.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.