Petitie tegen Energiepark A59 gestart!

Ingezonden stuk

Beste Oranjepolder liefhebbers,

Hier zijn we weer! Dit is het moment om SAMEN in actie te komen. We hebben jullie hulp dus hard nodig. Onderteken de petitie en zeg NEE
We starten een online petitie tegen het energiepark A59 in de Oranjepolder. We hebben jullie stem hier nodig. Vul de petitie in en zeg NEE tegen het energiepark A59. Deel de petitie met buren, buurtgenoten, vrienden en kennissen zodat er massaal NEE gezegd wordt tegen het energiepark in de Oranjepolder. Hierbij de link om de petitie direct in te kunnen vullen http://petitie24.nl/s3435 

Maar lees eerst nog even verder voordat je in actie komt! 

Het college van Burgemeesters en Wethouders stuurt nog volledig aan op het realiseren van een energiepark in de Oranjepolder. Drie (of twee maar dat lezen we alleen maar in de krant en niet in de officiële stukken) gigantische windturbines van max. 235meter hoog, dat is 5x zo hoog als de basiliek in het centrum. Daarbij komt een gigantische zonnepanelenpark (grootte van 55 voetbalvelden). Hierdoor verliest de Oranjepolder minstens 25% van haar omvang door dit energiepark waarbij er onomkeerbare schade aan de natuur wordt aangericht. 

Gemeente kiest voor onduidelijk proces
Het is onvoorstelbaar maar waar dat bij dit omstreden project het proces niet transparant en duidelijk is. De communicatie is volstrekt onduidelijk en wordt niet actief met ons gecommuniceerd. Sterker nog, de planning verandert keer op keer en alleen na meerdere keren vragen ontvangen wij antwoorden en een klein beetje meer duidelijkheid.
Eén in het oogspringend voorbeeld is dat het aanvragen van de vergunning en verandering van het bestemmingsplan nu in twee delen uit elkaar lijkt te vallen. Eerst voor het zonnepark en vervolgens voor het windpark. Hier is nog nooit eerder over gesproken en wij komen hier achter door de stukken van de gemeenteraadsverkiezingen uit te pluizen. Wat de consequenties zijn is voor ons onduidelijk. 

Kom in actie en zeg het voort..
Het is dus tijd om wederom een fors tegengeluid te laten horen. Dus kom NU in actie.- Vul de petitie in op  http://petitie24.nl/s3435 – Ga naar de site EnergieparkA59Nee en vul jouw gegevens in zodat we in contact blijven. Gebruik daar deze link voor. Petitie energieparkA59nee

2 Comments

  1. Als bewoners van de Staatsliedenbuurt wandelen wij dagelijks door deze mooie polder
    en vinden het niet aanvaardbaar om deze mooie polder op te offeren aan dit project,
    bovendien is wind op land zo wie zo in het binnenland minder rendaalbaar als aan de
    kust of op zee, windsterkte speelt grote rol bij de opbrengst.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.