De Buurtbus gaat weer rijden

Goed nieuws: Na tien maanden stilstand gaan er weer buurtbussen in Brabant rijden. We hebben onze passagiers gemist. Deze hebben al die tijd naar andere oplossingen gezocht of zijn noodgedwongen thuis gebleven. Maar dat gaat veranderen: de buurtbussen in deze regio gaan vanaf maandag 18 januari weer rijden.

Zowel de reizigers als de chauffeurs zijn opgetogen dat ze elkaar weer zullen ontmoeten. Onze gloednieuwe bussen hebben maanden stilgestaan, maar binnenkort kunt u de bussen weer tegengekomen of er zelf gebruik van maken.

Er zijn twee lijnen in dit gebied:

Lijn 230, rijdt vanaf Rijen via Molenschot, Dorst, Oosterhout en Oosteinde naar ’s Gravenmoer en v.v.

Lijn 231, rijdt vanaf Rijen via Dongen, ’s Gravenmoer, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle naar Waalwijk en v.v.

Beide lijnen geven in Rijen aansluiting op de aankomende en vertrekkende treinen van en naar Tilburg en Breda. Ook kunnen passagiers in ’s Gravenmoer zonder vertraging overstappen op lijn 229 naar Waspik, Raamsdonksveer en Hank.

De dienstregeling van de bussen vindt u op de site van Arrivaof die van de buurtbussen, en uiteraard op de haltepalen.

In deze Coronatijd staat de veiligheid van reiziger en chauffeur voorop. Dat betekent dat de bussen zijn aangepast met extra ventilatie en filters. Daarnaast zijn er geen acht, maar maximaal zeven plaatsen in de bus. Passagiers zijn verplicht een mondkapje te dragen. De chauffeur hoeft dat niet, omdat hij of zij door een “kuchscherm” is gescheiden van de reizigers.

Helaas mogen de chauffeurs niet helpen bij het in- en uitstappen. Het is verplicht rollators en kinderwagens op te vouwen en zelf in de bus te zetten. Rolstoelvervoer is niet mogelijk, omdat de chauffeur bij het vastzetten van stoel en passagier de anderhalve-meter-afstand niet kan waarborgen.

Wat blijft is een aangename rit in nieuwe bussen, waarbij u uw OV-chipkaart kunt gebruiken of een los kaartje kunt kopen, te betalen met PIN of contactloos. Kasbetalingen zijn al enige tijd niet mogelijk. Op verzoek van de reiziger stopt de bus ook buiten de haltes, als dat mogelijk is. En natuurlijk blijft het als vanouds altijd gezellig in de buurtbus.

Wij, leden van de Buurtbusvereniginen Molenschot-Dorst, ’s Gravenmoer en Waalwijk heten u vanaf 18 januari van harte welkom in de buurtbus.

Voor informatie Walther Hoosemans, 06-30140140

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.