Stopzetting inzameling bedrijfsafval bij de milieustraat

Vanaf 1 juli 2021 is het voor bedrijven niet meer mogelijk om hun bedrijfsafval bij de milieustraat in te leveren. Sinds 2010 konden lokale bedrijven bepaalde afvalstromen gratis aanbieden bij de milieustraat. Deze regeling is in strijd met de nu geldende Wet Markt en Overheid, waarin o.a. staat dat overheden alle kosten die ze maken voor een bepaalde dienst, moeten doorberekenen in de prijs. Bovendien is de gemeentelijke kerntaak op het gebied van afval het inzamelen van huishoudelijk afval. Door de focus alleen te richten op deze kerntaak worden de wachtrijen korter wat de inwoners ten goede komt. Bedrijven hebben tot 1 juli 2021 ruim de tijd om een particuliere afvalverwerker te benaderen. Groenafval kunnen zij tegen betaling aanbieden bij de composteerinrichting. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.