Aanpassen plannen Slotjesveld

De gemeente Oosterhout heeft Arendshof 2 gekocht om te bereiken dat het aantal vierkante meters winkelvloer in de binnenstad fors minder wordt. Dat is belangrijk om een levendig en compact centrum te houden. De bedoeling is dat in het deel van Arendshof 2 dat blijft staan, zich in de toekomst geen winkels meer vestigen. Als nieuwe eigenaar gaat de gemeente nu op zoek naar andere functies. Eén van de mogelijke functies die nu onderzocht wordt, is of het gemeentehuis in Arendshof 2 gevestigd kan worden. Het onderzoek naar of dit kan, past en betaalbaar is duurt enkele weken tot maanden. 

Indien er wordt gekozen om het gemeentehuis in Arendshof 2 te vestigen, heeft dat gevolgen voor de plannen die er zijn voor het Slotjesveld. De Visie Slotjesveld zoals de gemeenteraad die in juni 2020 heeft vastgesteld, blijft staan. Dit betekent de keuze voor een groot park dat meer ingericht wordt voor gebruik en de keuze om aan de oostzijde (dit is de kant waar nu het gemeentehuis en het activiteitencentrum de Slotjes staan) een rand met bebouwing toe te voegen. 

In de huidige voorstellen komen er verschillende functies, zoals woningen, een gemeentehuis en een nieuw activiteitencentrum. Als het gemeentehuis een andere plek vindt in de stad, is er meer ruimte voor woningen. Dat kan consequenties hebben voor het stedenbouwkundig plan, oftewel de inrichting van dit deel van het Slotjesveld. Mogelijk komt er dan een iets andere bebouwing als het gaat om hoogte, de omvang van de bouwblokken en de positie van de bouwblokken. Het plan zoals dat er nu ligt, wordt dus waarschijnlijk aangepast. 

Tegelijk met de studie naar de mogelijkheid om het gemeentehuis in Arendshof 2 onder te brengen, kijken we dus ook naar welke aanpassingen dat mogelijk vraagt van het huidige plan voor het Slotjesveld. Ook daarvoor hebben we enkele weken tot maanden nodig.

Planning en procedure

In september 2020 is er een omgevingsdialoog georganiseerd voor direct omwonenden en betrokkenen over de plannen voor het Slotjesveld. Toen is aangekondigd dat er een bestemmingsplan gemaakt wordt en dat dit naar verwachting eind 2020 of begin 2021 ter inzage gelegd zou worden. Die planning wordt nu aangepast. We weten nog niet precies hoeveel tijd er nodig is om de aanvullende studies te doen.

Er zijn grofweg twee mogelijkheden. 1) Als er wordt besloten om het gemeentehuis in Arendshof 2 te vestigen, brengen we het aangepaste plan voor het Slotjesveld opnieuw in procedure. Dat betekent dat er weer een omgevingsdialoog wordt georganiseerd voor het aangepaste plan. Daarna wordt het aangepaste plan vertaald in een bestemmingsplan en volgt de bestemmingsplanprocedure.2) Als er niet wordt besloten om het gemeentehuis in Arendshof 2 te vestigen, verandert er niets aan de plannen voor het Slotjesveld en wordt het ontwerpbestemmingsplan (de vertaling van de door de gemeenteraad vastgestelde Visie Slotjesveld) in procedure gebracht

Hoe blijft u op de hoogte?

De ontwikkelingen van het plan voor het Slotjesveld zijn te vinden op www.oosterhout.nl/slotjesveld

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.