Zes ‘toppers’ van Samen Top aan de slag bij De Warande

Vanaf 1 maart 2021 versterken zes medewerkers van Samen Top recreatieoord De Warande in Oosterhout. De gemeente Oosterhout en Samen Top bekrachtigden deze week hun samenwerking.

De zes medewerkers hebben allen een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Onder toeziend oog van een begeleider van Samen Top helpen zij straks bij het terreinonderhoud, schoonmaakwerk en mogelijk ook bij de receptie of horeca. En met de juiste persoon op de juiste plaats gaan sommigen misschien ook helpen bij zwemactiviteiten of activiteiten van MOOVE.

Win-win

Samen Top zet zich in om mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt mee te laten werken aan de maatschappij. Dat doet zij door veilige leer- en werkervaringen te creëren binnen reguliere bedrijven. In een bedrijf werken de medewerkers – vaak ook Toppers genoemd – altijd in kleine groepjes van vier tot zes collega’s en één of twee begeleiders van Samen Top. Zo ontstaat een win-winsituatie met nuttige en zinvolle dagbesteding voor de medewerkers en ontzorging van de bedrijven waar ze werken. 

Directeur Judit Baijens van Samen Top is blij met de nieuwe samenwerking. “Steeds meer Oosterhoutse mensen melden zich bij ons op zoek naar werk. We vinden het super dat deze mensen ook in Oosterhout aan de slag kunnen. En recreatieoord De Warande is daarvoor echt een fantastische plek!”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ook de wethouders Clèmens Piena en Arnoud Kastelijns zijn positief over de samenwerking. Wethouder Piena (Wmo): “Ik vind het mooi om te zien hoe ons Sportbedrijf hiermee verder invulling geeft aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het past uitstekend bij de uitgangspunten van ons coalitieakkoord, waarin we aangaven dat we blijven werken aan de inzet van mensen met een arbeidshandicap binnen de gemeentelijke organisatie. Hopelijk zullen veel Oosterhoutse ondernemers dit voorbeeld volgen”. Wethouder Kastelijns (sport) vult aan: “Ons gemeentelijke Sportbedrijf heeft de afgelopen jaren al mooie resultaten laten zien in het sociale domein. Ik weet zeker dat ze ook deze samenwerking met Samen Top tot een succes zullen maken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.