Help! Mijn kind heeft een oproep gedeeld om te rellen, kan hij nu straf krijgen?


Ja, het delen van dergelijke oproepen kan ernstige gevolgen hebben. Zelfs zonder dat ze zelf hebben gereld. Het oproepen tot rellen via sociale media is strafbaar. Net als het delen van de berichten, want ook die acties kunnen worden gezien als opruiing.

De straf voor een minderjarig kind is natuurlijk anders dan voor iemand van 18 jaar of ouder. Maar ook deze straffen hebben een serieuze impact op het leven van jouw kind. Je kind ziet er wellicht niet veel kwaads in, om het bericht om op te roepen tot rellen te delen. Maar als jouw kind wordt veroordeeld, dan heeft je kind gedurende een flink aantal jaren een strafblad op zijn of haar naam. Het hebben van een strafblad heeft grote gevolgen bij het opbouwen van een toekomst. Denk maar aan die coole buitenlandse stage die je kind graag wil doen. Of het beroep dat je kind voor ogen heeft maar niet meer kan doen vanwege een strafblad. Het is toch zonde dat je kind op die manier zijn toekomst deels vergooit.

Als ouder moet je hierover met je kind te praten. Ook als je kind niet bij de rellende jongeren hoort, is het goed om dit onderwerp thuis bespreekbaar te maken. Vind je dit moeilijk? Dan kan je contact opnemen met het sociaal team via telefoonnummer 14 0162. Zij helpen je graag verder!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.