Arrestatie na supermarktoverval

De politie heeft afgelopen nacht een 28-jarige Poolse man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval zondagavond op een supermarkt op het winkelcentrum Zuiderhout.

Zondag 31 januari 2021 werd omstreeks 18.25 uur een overval gemeld op de Jumbo supermarkt in Oosterheide. Agenten waren snel ter plaatse maar de dader was inmiddels al gevlucht. Hij had een caissière en een medewerkster van de servicebalie bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Er waren tijdens de overval nog veel klanten aanwezig die net als het personeel enorm geschrokken zijn.

Onderzoek

De overvaller ging er vandoor met een aantal pakjes sigaretten. De politie heeft daarna met diverse eenheden nog tevergeefs in de wijk naar de dader gezocht. Ook werd een Burgernetbericht onder de deelnemers in Oosterhout verspreid. De recherche nam ter plaatse diverse getuige verklaringen en aangiften op.

Burgemeester

Burgemeester Mark Buijs van de gemeente Oosterhout kwam ter plaatse om de hevig geschrokken medewerkers een hart onder de riem te steken.

Aanhouding

De politie kreeg omstreeks 01.20 uur een melding dat in een vakantiepark in Oosterhout een man ongeoorloofd aanwezig was. Tijdens de behandeling van dit incident kregen de agenten het vermoeden dat de bedoelde man, een 28-jarige Pool, mogelijk betrokken was bij de supermarktoverval. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de man als verdachte aan te merken en aan te houden. Het recherche onderzoek wordt voorgezet.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.