Noodverordening Slotjes en Oosterheide ingetrokken

Burgemeester Mark Buijs heeft de noodverordening voor de wijken Slotjes en Oosterheide ingetrokken op 1 februari 2021. Er zijn op dit moment geen signalen meer die aanleiding geven om de noodverordening langer in stand te houden. 

Burgemeester Mark Buijs: “Vorige week was er veel onrust in Oosterhout, dat zal u niet ontgaan zijn. De rust lijkt inmiddels gelukkig te zijn wedergekeerd. Daarom heb ik de noodverordening die gold voor de wijken Slotjes en Oosterheide ingetrokken. Daar ben ik blij mee, want er zijn al zoveel belemmeringen in deze tijd. Maar als het nodig is, zal ik niet twijfelen om weer een noodverordening af te kondigen. Voor de veiligheid van onze stad, onze ondernemers, onze inwoners. Want iedereen moet zich veilig kunnen voelen in Oosterhout. Altijd, maar zeker nu. Deze tijd is voor velen al moeilijk genoeg. Ik wil u wel vragen om alert te blijven. Meldingen en signalen over onrust kunt u doorgeven aan de politie, via telefoonnummer 0900-8844, of bij spoed via 112. Heel belangrijk, want daarmee voorkomen we dat het mis kan gaan”. 

“We willen allemaal zo snel mogelijk van de coronamaatregelen af, we hebben allemaal behoefte aan meer vrijheid. Ik vind het fijn om te zien dat het overgrote deel van de Oosterhouters daar zijn best voor blijft doen, door zich aan de regels te houden. Ik weet, het is niet makkelijk. Komende week krijgen we mogelijk weer wat vrijheden terug, met de opening van de basisscholen. Een verlichting voor veel ouders en voor de kinderen, die straks weer met vriendjes en vriendinnetjes in de klas zitten. Laten we met zijn allen volhouden, want we moeten dit samen blijven doen. Alleen samen krijgen we meer voor elkaar”. 

De overige coronamaatregelen blijven gelden, waaronder de regels van de avondklok. Dat betekent dat u tussen 21.00 en 04.30 uur binnen blijft, tenzij u een geldige reden heeft om buiten te zijn. Hier wordt ook op gehandhaafd. Meer informatie over de avondklok en uitzonderingen hierop vindt u op www.rijksoverheid.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.