TSC selectie traint de kleinste jeugd

Succesvolle traditie in ere hersteld dankzij Corona !!

Jaren geleden was het een  vaste traditie dat 1 keer per seizoen de spelers en trainers van TSC 1 en 2 op een zaterdag de kleintjes aan de hand namen om te trainen. Wekenlang werd daar toen door de aankomende talentjes hoop vol naar uitgekeken. Je zal op een koude zaterdag  even getraind worden door  spelers van TSC 1 . Wie droomde daar niet van als kleine jongen ?  Ajax , PSV en Feijenoord is net een stap te ver,maar de hoofdselectie van de club waar jij als jeugdspeler jou trainen , niets is leuker. Bestuurslid , en jeugdleider Wilfred Smits benaderde onlangs hoofdtrainer Ad Looymans met de vraag of hij niet een keer het team van Wilfred de JO 16 -3  zou willen trainen.  Even moest de hoofdtrainer daar over nadenken. En ja hoor hij kwam niet alleen met een toezegging maar tevens met het idee om het groots aan te pakken. Niet een team  trainen , maar alle jeugdelftallen en niet alleen door de hoofdtrainer maar de gehele selectie erbij betrekken. Wel dat idee werd natuurlijk met open armen ontvangen en vanaf dat moment werd alles in gang gezet. Natuurlijk vroeg dat om een goede voorbereiding en planning. Zeker ook omdat alle op dit moment geldende regelgeving omtrent corona  in acht genomen diende te worden.  Wel afgelopen zaterdag was het dan zover , alle  spelertjes die zich hadden opgegeven  stonden al ver voor aanvang voor de poort te wachten , ouders keurig op afstand op de parkeerplaats en in de auto’s . Het weer werkte goed mee en de trainingen verliepen zoals we verwacht hadden , geen enkele wanklank . Heel veel tot de oren aan toe rood gekleurde wangen , want inzet en strijd moest er geleverd worden. Zeker als je ook nog eens aangemoedigd wordt door die bekende speler uit TSC 1 of 2.  Er werd ontzettend veel gelachen als een van de kleinere de bal weer eens op de hoofdtrainer door de benen had weten te spelen.  Voor trainer Ad Looymans wordt het er niet gemakkelijker op, zelfs bij die kleine mannen en meisjes liepen talenten waar hij nu al op moet gaan letten.  Hoe hij dat moet doen, heel simpel volgende jaar weer zo’n dag organiseren of nog beter dit soort dagen misschien wel een paar keer per jaar organiseren. Zowel de jeugd als de ouderen spelers hebben genoten van een prachtig  dag en ondanks corona  kan er best getraind worden met in acht neming van de geldende regels. Maak van te voren afspraken wie waar speelt en de oplossing is daar. Namens al die kleintjes mag ik de organisatie hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens deze dik geslaagde trainingsbijeenkomst .        HJ.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.