Bombast komt uit de grond.

Donderdagmorgen 11 februari in alle vroegte overviel Stichting BOMBAST met een goed doel de voormalige uitbaters van café De Kloek, Janny Van Bijnen en Rene van Bijnen. Zij werden blij verrast met de eerste twee exemplaren van de speciale carnavalseditie van het inmiddels beroemde BOMBAST-Mooi Blond bier. Wie de commercial rondom het Oosterhoutse bier gezien heeft, snapt waarom juist deze twee doorgewinterde Kaaiendonkers de eerste flessen in ontvangst mochten nemen. Deze editie van het bier is speciaal voor carnaval 2021 gebrouwen en gebaseerd op een bijzondere fles die gevonden is bij archeologische opgravingen in het voormalig café aan het Prins Mienusplein.Van die originele 75 cl. fles, die op deze cruciale plaats wellicht ooit door BOMBAST zelf leeggedronken en achtergelaten is, heeft stichting BOMBAST 660 replica’s gemaakt. Een rebels aantal, dat relateert aan het 66-jarig jubileum van onze carnaval. Het bier heeft de smaak van onze ‘goede tijden’ waarin het café van het echtpaar tijdens én buiten carnaval een centrale rol speelde. Janny en René: “Ontroerend, pakkend, kloekkevel, verrassend, energiek en straks aan het bier”. BOMBAST-Mooi Blond in de bijzondere, grote fles is vanaf vandaag verkrijgbaar bij De Goede Gall & GallMitra NieuwkoopBourgondisch op ZuidBakkerij Snelders
 Foto’s: Sjoerd van Dijk, stichting BOMBAST

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.