Voorbereiding aanpak Heuvel van start

Gemeente werkt samen met Heuvelkring en aannemer plan uit

Burgemeester en wethouders hebben een krediet beschikbaar gesteld voor de voorbereiding en uitvoering van het herinrichtingsplan voor de Heuvel in Oosterhout. Gepland is dat het project Herinrichting Heuvel in maart 2021 daadwerkelijk van start gaat.

Samen met de Heuvelkring is vorig jaar een ontwerpplan opgesteld. In een bouwteam worden de plannen en rapportages momenteel verder uitgewerkt tot een definitief uitvoeringsontwerp. De uitwerking en de uitvoering van dat plan zijn gegund aan het bedrijf Schapers & Zn BV.

Gezellig plein

De aanpak van de Heuvel past in de toekomstvisie en de binnenstadvisie van de gemeente Oosterhout. Het doel in die visies is om de Heuvel weer in haar oude glorie te herstellen: een gezellig plein dat mensen trekt voor een hapje en een drankje; niet alleen lokale bevolking maar ook bezoekers van buiten. 

Terrassen

Het ontwerp herinrichtingsplan betreft op hoofdlijnen: het vergroten van de terrasruimte, versterken kwaliteit bomen(rijen), invoeren eenrichtingsverkeer, behouden centrale ruimte met mogelijkheid tot parkeren. Ook het verbeteren van de groenvoorzieningen, openbare verlichting en stroomvoorziening voor evenementen zijn in dit plan meegenomen.

In samenwerking met de Heuvelkring (die ook financieel bijgedragen heeft) is een verlichtingsplan uitgewerkt. Dit plan voorziet in een sfeervolle aanlichting van het plein en de gebouwen.

Inventarisatie

De eerste voorbereidende werkzaamheden voor het maken van een uitvoeringsontwerp zijn inmiddels opgestart en op korte termijn zullen enige inventarisatie- en meetwerkzaamheden plaatsvinden. Van alle panden aan de Heuvel zullen voor aanvang van de werkzaamheden bouwkundige vooropnames worden gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.