Huur gemeentelijke sportaccommodaties ook tijdens tweede lockdown kwijtgescholden

Voor alle sportverenigingen in Oosterhout wordt de huur voor de gemeentelijke sportaccommodaties gedurende de lockdown periode kwijtgescholden. Dat heeft het college van B&W besloten. 

Er konden de afgelopen maanden minder sportactiviteiten plaatsvinden en ook het sluiten van de sportkantines zorgt ervoor dat een groot deel aan inkomsten wordt gemist. Dit heeft een grote impact op de inkomsten voor de verenigingen, reden waarom is besloten om de kosten in deze maanden te laten vervallen. 

Wethouder Arnoud Kastelijns is blij de sportverenigingen hiermee te kunnen steunen. “We hechten als gemeente veel waarde aan het maatschappelijk belang van de verenigingen en de bijdrage die zij leveren aan gezondheid van onze inwoners. Het stimuleren van sport en bewegen is een belangrijke doelstelling van de gemeente en onze verenigingen helpen ons daar ontzettend bij.”

Voor de lockdown van 2020 en de maanden daarna werd eerder al besloten tot een tegemoetkoming aan de verenigingen door kwijtschelding van de kosten. Deze werden (gedeeltelijk) gecompenseerd door de Rijksoverheid.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.