VV Oosterhout PLUSvoetbal en de week van het autisme!

Van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats.

Tijdens deze thema week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging.

Ook wordt er tijdens deze week stil gestaan hoe het is om anno 2021 autisme te hebben. Is dat nog altijd een “punt”? Zo ja voor wie dan?

Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving?

Juist nu wij door de Corona crisis noodgedwongen veel thuis zitten, is beweging belangrijker dan ooit. Sport en spel maar zeker ook een eenvoudige wandeling hebben invloed op hoe wij ons mentaal voelen. En daarmee ook op ons vermogen om in deze stressvolle tijd overeind te blijven.

De hele week zijn er diverse landelijke alsook regionale activiteiten. Meer informatie over alle Autisme week activiteiten kan je vinden op www.autismeweek.nl

Bij VV Oosterhout vinden wij onze maatschappelijke betrokkenheid uitermate belangrijk, wij zijn van mening dat sporten een breed gedragen activiteit moet zijn die ook voor mensen met een beperking bereikbaar is.

Daarom zijn wij in 2015 gestart met PLUSvoetbal, hier sporten elke vrijdag tussen 18:00 uur en 19:00 uur kinderen tussen de 6 en 16 jaar met een stoornis in het Autistisch spectrum.

Om deze kinderen zo min mogelijk extra prikkels te bezorgen is op deze momenten Sportpark De Contreie exclusief geopend voor de sportende kinderen en hun vaste begeleiders.

Deze begeleiders zijn uiteraard met de nodige diploma’s gecertificeerd zodat een gedegen en veilig sportklimaat ontstaat.

Interesse in de mogelijkheden die VV Oosterhout biedt om kinderen met een stoornis in het Autistisch spectrum te laten sporten?

Neem dan snel een kijkje op: https://www.vvoosterhout.nl/752/plusvoetbal/

Om de mensen met Autisme een hart onder de riem te steken zal het clubgebouw aanstaande vrijdag, 2 april, tijdens de wereld autisme dag mooi met blauw licht worden uitgelicht.

Houdt deze media in de gaten voor meer informatie over de breedtesport bij VV Oosterhout. Binnenkort meer nieuws!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.