VV Oosterhout jeugd presteert met plezier!

Bij VV Oosterhout staat de gehele jeugdopleiding in het teken van “met plezier presteren”.

Deze slogan is door ons een aantal jaren geleden bewust gekozen omdat wij menen dat plezier altijd de basis moet zijn om te kunnen presteren.

Wanneer je met veel plezier naar Sportpark de Contreie komt zal het echt leren voetballen ook makkelijker gaan!

De laatste jaren hebben we bij VV Oosterhout enorm veel aandacht geschonken aan de jeugdopleiding.

Denk hierbij aan het opleiden van ons kader, trainers hebben de pupillentrainer cursus gevolgd en een aantal van hen zijn nu bezig met het behalen van juniorentrainer of zelfs TC 3.

Dit alles om ervoor te zorgen dat het niveau van training geven omhooggaat, dit op de voet gevolgd door het voetbalniveau van de speelsters en spelers van VV Oosterhout.

Om ervoor te zorgen dat alle pupillenteams op dezelfde, gestructureerde, manier trainen werken we bij VV Oosterhout met de “training carrousel”.

Elke training op maandag en woensdag verloopt volgens onze visie en bevat, in een 6 weekse wisselende cyclus, de belangrijke en onmisbare onderdelen van het voetbal.

Denk hierbij aan passen/trappen, dribbelen, passeren en uiteraard ook het partijspel.

Het aanstaande seizoen 2021-2022 zullen we deze carrouseltrainingen verder professionaliseren. Op deze manier krijgen alle pupillenteams dezelfde training en is het trainen van een team bij VV Oosterhout bijzonder laagdrempelig voor de actieve en betrokken vrijwillige trainers. 

Voetbal know how

Door de extra aandacht die VV Oosterhout de laatste jaren heeft besteed aan de jeugdopleiding hebben we diverse mensen met een BVO (betaald voetbalorganisatie) achtergrond aan ons wetente binden. Denk hierbij aan Jorco de Kok (PSV-achtergrond), Stijn Biemans (RKC Waalwijk achtergrond), Timo Schollaardt (Willem 2 achtergrond) en de laatste versterking voor onze jeugdopleiding, Charlton Juan Vicento (Ado den Haag, Helmond Sport en Willem 2).

Deze kennis, kunde en ervaring wordt gebruikt om de opleiding van onze vereniging naar een hoger niveau te tillen en individuele ontwikkeling van onze spelers en speelsters te waarborgen.

Ondertussen beschikt VV Oosterhout over een volwaardige jeugdopleiding met vertegenwoordigende elftallen in alle lichtingen bij de jongens (JO7 t/m JO19).

Voor de meiden binnen VV Oosterhout kiezen we bewust voor een andere aanpak, deze meiden spelen tot en met de O12 samen met de jongens. 

Op deze manier stimuleren we de fysieke ontwikkeling van deze meiden, vanaf de MO13 voegen we de meiden samen in volledige meiden teams.

Gelukkig beschikken we inmiddels over twee MO13 teams, een MO15 team en een MO19 team. Dit betekent een mooie meiden afdeling waar we hopelijk in de toekomst ook richting de senioren de vruchten van kunnen plukken.

Verder vinden wij het bij VV Oosterhout zeer belangrijk dat ieder lid dezelfde rechten heeft, ALLE teams bij VV Oosterhout trainen standaard 2x per week onder begeleiding van een trainer.

In de huidige tijd hebben alle teams ook een derde trainingsmoment op de zaterdagen.

Activiteiten bij VV Oosterhout

Om aan het onderdeel plezier te voldoen in de slogan “Met plezier presteren” organiseert VV Oosterhout tal van activiteiten.

Deze activiteiten zorgen voor verbinding van de gehele jeugdopleiding en creëren een fijn gevoel voor alle jeugdleden. Zeker in de huidige Corona periode proberen we zeer actief te zijn om alle kinderen zo vaak als kan te laten bewegen op Sportpark De Contreie.

Een greep uit onze activiteiten, Voetgolf, voetbal clinic voor de pupillen door de zondag selectie, vriendinnen dag voor de meiden, paaseieren zoeken, sinterklaasviering, toernooien. Kortom naast voetbal altijd wat te beleven bij VV Oosterhout!

Een speciale activiteit om hierbij expliciet te benoemen is ons jaarlijkse jeugdkamp, een tweedaags evenement met inmiddels meer dan 100 deelnemers tot en met 12 jaar.

Twee dagen die in het teken staan van verbinding, voetbal en diverse spelletjes met natuurlijk ook een stormbaan die niet mag ontbreken. Waar het kan mogen de kinderen dan ook slapen in de prachtige kleedkamers van VV Oosterhout.  

Hopelijk kunnen we dit ook dit jaar weer organiseren voor onze pupillen!

Sluit aan bij VV Oosterhout!

VV Oosterhout kan in elke lichting nog diverse spelers en speelsters plaatsen voor seizoen 2021-2022. Hiervoor zijn de technische commissie en de jeugdcommissie in nauwe samenwerking reeds gestart met de teamindelingen.

Benieuwd naar wat wij als vereniging allemaal te bieden hebben aan jou als jeugdspeler of jouw zoon of dochter?

Meld je dan vandaag nog aan voor een proeftraining via jeugd@vvoosterhout.nl

Je maakt dan snel kennis met een van onze enthousiaste dames van de jeugd commissie die je nog veel meer kunnen vertellen over de mogelijkheden bij VV Oosterhout!

We zien je snel op Sportpark de Contreie, bij de Stadsclub van Oosterhout. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.