GroenLinks Jeugdlintje voor Maartje en Robin van de Achthoek

Woensdagmiddag 14 april heeft raadslid Jacqueline Kuhlmann namens GroenLinks Oosterhout het jaarlijkse Groene Jeugdlintje uitgereikt.

Dit gebeurde op het schoolplein van basisschool de Achthoek in Den Hout.
Tot hun eigen verrassing werden Maartje Plompen (12) en Robin Trommelen (11) in het zonnetje gezet.
Maartje en Robin hebben op hun school een systeem uitgedacht waardoor kinderen die gepest worden van andere kinderen steun ontvangen zonder dat volwassenen zich hiermee te veel bemoeien.

De anti-pestmethode is er op gericht dat gepeste kinderen geholpen worden.
Maartje en Robin verzamelen meldingen in een speciale brievenbus.
De twee nemen de meldingen door en bespreken met een leerkracht hoe ze de leerling op de beste manier kunnen ondersteunen.

Als dat duidelijk is, zorgen Maartje en Robin dat er haast onzichtbaar een team van andere leerlingen om de gepeste leerling wordt gevormd.
Dit team zorgt er dan op een positieve manier voor, dat de gepeste leerling weer in zijn eigen kracht kan komen. Zodat de leerling weer “het beste van zichzelf kan zijn”.

Het beste van jezelf zijn is één van de pijlers van de school in Den Hout.
Maartje en Robin kregen buiten op het schoolplein het groene jeugdlintje omgehangen. Uiteraard kregen ze ook de bijbehorende oorkonde.
En als klap op de vuurpijl kregen de twee meiden binnen nog een dik compliment van burgemeester Mark Buijs die speciaal voor Maartje en Robin een videoboodschap had ingesproken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.