Zoektocht naar de nieuwe stadsfotograaf van Oosterhout 2021-2022 van start!

Oosterhout kent vele mooie plekken met veel bedrijvigheid. Deze plekken zijn het visitekaartje van Oosterhout. Iets waar we als Oosterhouters trots op zijn. De stadsfotograaf Oosterhout benut de kracht van fotografie om Oosterhouters met hun stad en leefomgeving te verbinden en diverse maatschappelijke thema’s onder de aandacht te brengen. Wie wordt de nieuwe stadsfotograaf van Oosterhout voor 2021-2022?

Stemmen op je favoriete fotograaf

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder, die woont in Oosterhout kan meedoen met de fotowedstrijd. De wedstrijd bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde kijkt een vakjury naar alle inzendingen en selecteert 5 deelnemers voor de tweede ronde. Tijdens deze ronde krijgen de kandidaten die doorgaan specifieke foto-opdrachten, waarbij ze aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. De vakjury beoordeelt de foto’s van de 5 deelnemers en selecteert 2fotografen die hun werk mogen tentoonstellen voor de laatste ronde. Inwoners van Oosterhout mogen in de laatste ronde stemmen op hun favoriete fotograaf. De fotograaf met de meeste stemmen wordt begin oktober benoemd tot Stadsfotograaf van Oosterhout 2021-2022.

Een groeiend burgerinitiatief

De Stadsfotograaf Oosterhout brengt Oosterhout iedere maand op een creatieve manier in beeld. De functie is een eretitel, waarbij het werk van de fotograaf terug te zien is via de communicatiekanalen van de gemeente Oosterhout. Het idee is vorig jaar ontstaan vanuit een groeiend burgerinitiatief. Wethouder Clèmens Piena moedigt iedereen aan om mee te doen, want cultuur is iets van ons allemaal. “Afgelopen jaar is dit burgerinitiatief tot een concreet project gevormd. De eerste stadsfotograaf Silvia Struik is nog volop bezig, maar we starten nu al met de zoektocht naar een goede opvolger. Ben jij die persoon die zichzelf ziet als de volgende stadsfotograaf? Meld je dan snel aan!”, aldus Clèmens Piena.

Meer informatie

De aanmeldprocedure, het wedstrijdreglement en overige informatie is te vinden op inoosterhout.nl/stadsfotograaf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.