Opnieuw aanmelden online vragenuur windpark energiepark A59

Op 29 april om 19.30 uur organiseert de gemeente Oosterhout een online vragenuur over de ontwerp aanvraag omgevingsvergunning voor bouw van twee windmolens als onderdeel van het Energiepark A59. Belangstellenden konden zich hiervoor aanmelden via de website energieparkA59.nl. Door een technische storing zijn de aanmeldformulieren niet binnengekomen bij de gemeente.

Opnieuw aanmelden

Daarom vraag de gemeente vriendelijk aan iedereen die zich al had aangemeld dat opnieuw te doen. Inwoners die zich nog niet hadden aangemeld kunnen dat natuurlijk alsnog doen.  

Excuses

De gemeente biedt iedereen die het aanmeldformulier al eerder had ingevuld haar excuses aan voor het ongemak. Mocht de komende week blijken dat meerdere mensen niet in staat zijn hun vragen te stellen, dan zal de gemeente een extra mogelijk gaan bieden vragen in te dienen.  

Ter inzage

Vanaf 15 april ligt de ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van twee windmolens en de daarbij horende stukken zes weken ter inzage. Tot en met 26 mei 2021 kunnen belanghebbenden een zienswijze tegen het besluit indienen. 

Online vragenuur

Op donderdag 29 april organiseert de gemeente van 19.30 tot 20.30 een online vragenuur.Het is voor vragen over de aanvraag voor de vergunning, de terinzagelegging en de verdere procedure. Eneco is aanwezig om vragen te beantwoorden over hun aanvraag.


Aanmelden online vragenuur

Geïnteresseerden kunnen zich opnieuw aanmelden voor het online vragenuur via het aanmeldformulier op www.energieparkA59.nl. En alvast de belangrijkste vragen door geven via het aanmeldformulier. Vragen stellen tijdens de bijeenkomst kan natuurlijk ook nog. Naaanmelding ontvangen zij een link voor deelname. 

Meest gestelde vragen

Op de website staan al veel antwoorden op vragen over bijvoorbeeld geluid en slagschaduwonder Vraag en antwoord. Soortgelijke vragen zal de gemeente niet behandelen tijdens dit vragenuur, maar per mail beantwoorden.

Energieneutraal

De gemeente Oosterhout wil samen met haar inwoners en ondernemers een start maken met de energietransitie. Dit windpark draagt bij aan een continue duurzame lokale stroomvoorziening, naast zon op bedrijfsdaken en woningen. De ambitie is om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% terug te brengen. In 2050 moet de gemeente energieneutraal zijn. 


Meer informatie
Nieuwe ontwikkelingen rondom het Energiepark A59 komen op de website www.energieparkA59.nl. U kunt zich hier ook aanmelden voor een nieuwsbrief. Zo blijft u altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Energiepark A59. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.