Lintjesregen Oosterhout 2021

De heer W.P.J.M. Hoosemans te Dorst, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Walther Hoosemans (73) is als vrijwilliger van de buitencategorie. Eigenlijk gebeurt er in kerkdorp Dorst niets waar hij niet op een of andere wijze betrokken is. Vanwege zijn grote verdiensten voor de gemeenschap mocht hij in 2001 al een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Bij de beslissing hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau werden destijds zijn activiteiten voor Buurtvereniging Tilbury, Scherpschuttersvereniging en Fanfare St. Joris, de Algemene Christelijke Politiebond, vv Neerlandia’31 en de Markoever Muzikanten betrokken. Ook zijn inzet als Sinterklaas en zijn rol als medeoprichter en voorzitter van de Buurtbusvereniging Molenschot-Dorst werden meegewogen.

Hoosemans is sinds 2001 niet stil blijven zitten. Tot 2016 bleef hij jaarlijks actief als Sinterklaas; een rol die hij in totaal 28 jaar vervulde. En tot op de dag van vandaag is hij een zeer betrokken voorzitter van de buurtbusvereniging. Daar bleef het echter niet bij. Hij heeft ook een flink aantal nieuwe vrijwilligersfuncties aanvaard; functies die hij ook al weer heel wat jaren vervult. Zo is hij sinds 2002 gemeenteraadslid, waarvan 8 jaar fractievoorzitter, en sinds 6 jaar ook vicevoorzitter van de raad. Sinds 2003 is hij actief als vrijwilliger en commissielid bij de KNVB. In 2006 was hij medeoprichter van de Stichting Midzomernachtfeest Dorst, waarvan hij sindsdien voorzitter is. In 2011 was hij een van de initiatiefnemers voor de Stichting Kermis Dorst. Ook daarvan is hij tot op heden voorzitter. Eveneens zo’n 10 jaar geleden richtte hij de werkgroep bloembakken dorpsplein Dorst op. Ook hier is hij de grote kartrekker.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.