Design voor mantelzorg uit Oosterhout


Jan Peters en Erwin Klerks, twee jonge Oosterhouters die iets nieuws op poten gaan zetten. Jan verdient zijn brood in de ICT. In zijn vrije tijd doet hij niets liever dan mooie dingen maken van hout, liefst eiken. Erwin helpt ondernemers om organiseren en werken vooral leuk te maken. Begin dit jaar zijn de twee zwagers intensief bezig geweest met de bouw van een mooie ruimte in de tuin van Erwin. Door dit project kwamen ze in contact met twee jonge ondernemers van een familiebedrijf in België. Een bedrijf waar nog puur ambachtelijk met hout wordt gewerkt.
Uit die contacten is het idee geboren om in Oosterhout units te gaan bouwen die kunnen worden gebruikt als tiny house, mantelzorgwoning, kantoorruimte, buitenkeuken, carport enz. De basis voor deze units, Curv genaamd, komt uit België en wordt straks in Oosterhout opgebouwd. Dat gebeurt in een hal op het terrein van Tricorp. Eigenaar Arthur Robbesom was direct enthousiast over het idee en besloot zijn steun te geven aan het initiatief van BOOM.Living zoals de onderneming van Peters en Klerks intussen is gedoopt. “Dit concept past goed bij mijn visie op werk, zorg en tiny houses”.
Om een idee te geven van wat er verwacht mag worden wordt op woensdag 28 april een compacte versie van de te bouwen units gepresenteerd. Na de presentatie in Oosterhout wordt deze unit naar Amsterdam gebracht waar deze gebruikt zal worden door de populaire co-working gemeenschap Loads. Hier kan deze dan voor een vaste dag per week worden gereserveerd.
De bouw van de ruimten zal op social media te volgen zijn. Dan is te zien hoe in zes weken tijd een ruimte wordt opgebouwd om als mantelzorgwoning te gaan fungeren. De unit wordt gebouwd van hoogwaardige materialen (cradle tot cradle), heeft een prachtig design en is heel robuust. Deze kwaliteit wordt straks voor een betaalbare prijs aangeboden en geplaatst.
BOOM.Living hoopt dat andere Oosterhoutse ondernemers willen aansluiten bij dit initiatief. Alleen ga je sneller maar samen kom je verder.

1 Comment

  1. Het is mijn droom om in Oosterhout te gaan wonen in een mantelzorg woning.Nu woon ik nog in Schotland.Door Carona heb ik een broer en zus verloren,heb nog 4 zussen wil de rest van mijn leventje dichter bij wonen.Hoe kan ik in aanmerking komen/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.