Kennis maken met natuurlijk begraven op Leijsenakkers

Kennis maken met natuurlijk begraven op LeijsenakkerVanaf 1 juni biedt Oosterhout een natuurlijk en sfeervolgebied waar graven en urnengraven een mooie plek kunnen vinden. Op die dag wordt op Gedenkpark Leijsenakkersnamelijk de nieuwe uitbreiding in gebruik genomen, die speciaal voor het natuurlijk begraven werd aangelegd.

Tijdens het weekend van de begraafplaats (28, 29 en 30 mei)kunnen geïnteresseerden alvast een kijkje nemen. Uiteraard op afspraak, in kleine groepen en met inachtneming van de coronaregels.

Een natuurlijke omgeving, in een weide vol wilde bloemen of onder een speciaal geplante boom: natuurlijk begraven past helemaal in deze tijd. Aanleiding voor de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout om in Oosterhout hiervoor ruimte te creëren. Die mogelijkheid ontstond dankzij de aankoop van een perceel grenzend aan het bestaande gedenkpark. Dit deel van het terrein geeft in een heel eigen stijl een mooie aanvulling op het gebied van flora en fauna. Het heeft de naam ‘De Jaargetijden’ gekregen en is onderverdeeld in vier gedeeltes: winter, lente, zomer en herfst. Elk gebied heeft zijn eigen sfeer en beplanting, die het mooist tot hun recht komen in het betreffende seizoen. Zo is er voor iedereen een mooie passende plek. 

Oudste manier

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier van begraven. Er staan geen grafstenen of kunstmatige versieringen op De Jaargetijden. Het graf is slechts herkenbaar door een boomschijf of een speciaal geplante boom of struik. In het seizoen kunnen ook verwilderingsbollen de plek markeren, bijvoorbeeld sneeuwklokjes, vogelmelk of blauwe druifjes. Bezoekers onderhouden de graven niet, de natuur ontfermt zich erover.

Kennis maken

De afgelopen tijd is gebleken dat er veel belangstelling bestaat voor een plek op De Jaargetijden.Daarom wil Leijsenakkers dit jaar tijdens het landelijke ‘Weekend van de begraafplaats’ geïnteresseerden alvast kennis laten maken met dit deel van het gedenkpark. Om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen, worden er op verschillende tijdstippen rondleidingen georganiseerd voor groepen van maximaal zes personen. Op eigen initiatief rondkijken of reserverenis die dagen niet mogelijk.

Wie wil deelnemen aan een van de rondleidingen kan zich opgeven via het kantoor van Stichting Begraafplaatsen Oosterhout: info@leijsenakkers.nl of telefonisch via 0162-455117.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.