Glasvezel in heel Oosterhout

Oosterhout Werkt

Het college gaat een overeenkomst aan met KPN (Deltafiber) over het (letterlijk) uitrollen van glasvezel vanaf de Heuvel richting Oosterhout noord, Oosterhout-zuid (inclusief Vrachelen 2) en Oosterheide. KPN denkt anderhalf jaar nodig te hebben voor de uitrol en wil al spoedig beginnen. Glasvezel in Den Hout en Oosteind wordt aangelegd op basis van bestaande afspraken. De start daar is voorzien in juni/juli 2021 en de aanleg zal ongeveer twee maanden in beslag nemen. Dorst is reeds voorzien van glasvezel.

In de ogen van het college krijgen de inwoners en bedrijven van Oosterhout door de aanleg van glasvezel de beschikking over betere en snellere dataverbindingen. Dat is in een moderne samenleving onmisbaar en draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Oosterhout als woonlocatie. Zeker als het aantal thuiswerkers de komende jaren groot zal blijven zijn goede internetverbindingen van belang.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.