Herinrichting Heuvel verloopt voorspoedig

Oosterhout is de stad waar je thuiskomt. En dat is veel meer dan de plek waar je huis staat. Het is de plek waar je je geliefden en vrienden ontmoet, waar je met elkaar lief en leed deelt en mooie herinneringen maakt. Het is een plek vol warmte waar je kunt genieten. Wij willen eraan bijdragen dat iedereen in Oosterhout kan genieten. 

De Heuvel is zo’n plek waar je kunt genieten. Genieten van de historische sfeer, culturele activiteiten, evenementen én de horeca. Daarom wordt de Heuvel nu opnieuw ingericht. 

De gemeente werkt in overleg met bewoners en ondernemers aan een nieuwe inrichting van De Heuvel. De uitvoering is nu in volle gang. Gemeente Oosterhout heeft gekozen om in een bouwteamverband samen te werken met Firma Schapers uit Raamsdonksveer. 

Fase 1, de terrassen, zijn inmiddels aangelegd. In de nieuwe situatie zijn de terrassen groter en zijn voor de bomen voorzieningen aangebracht die de groei van de bomen bevordert. De bestrating van de voetpaden en de terrassen is  vervangen door natuursteen. Er wordt ook gewerkt aan verlichting die sfeervoller is en worden er voor en door de horeca parasols geplaatst.

Het is dan ook nog even doorzetten en dan hebben we een gezellig plein waar volop ruimte is voor een hapje en een drankje. 

De eerste reacties van bewoners, ondernemers en winkelend publiek zijn bijzonder positief.

De Heuvel krijgt met deze aanpassing nog meer allure, zo heeft wethouder Clemens Piena zich al laten ontvallen. De oude glorie van weleer keert terug op de Heuvel.

Natuursteen

Zoals aangegeven bestaat de nieuwe bestrating van de voetpaden en terrassen uit natuursteen. Behakte stenen die verschillend van maatvoering zijn, de ruimtes tussen de stenen zijn tijdelijk gevoegd. Er is voor gekozen dat de stenen en voegen de tijd krijgen om zich te gaan “zetten” door het gebruik van de terrassen. Dit houd in dat door het gebruik eventuele open ruimten onder en naast de tegel zich kunnen vullen met zand/voegmiddel, zo komen de tegels steviger te zitten.

In een latere fase volgt een nabehandeling. Hierbij wordt de bovenlaag van de voeg verwijderd en vervangen door een sterke ‘gebonden’ voeg. Deze nieuwe, definitieve voeg is geschikt voor intensieve belasting. De bestrating sluit dan mooi aan bij de historische uitstraling van de Heuvel en is prettig in gebruik. 

Planning

Als het zuidelijk voetpad is aangelegd start fase 2C. Dit is de bestrating van de entree naar het winkelcentrum Arendshof in de Arendsstraat. Vanaf dit moment zal de rijrichting daar veranderen. Dit betekent dat verkeer het centrum in via de Heuvel-Heuveleind-Arendstraat moet rijden. Anders gezegd: je mag dan alleen de Arendstraat uitrijden en niet meer inrijden.

Informatie of vragen?

Elke woensdagmiddag tussen 15u en 16u, is er voor iedereen de mogelijkheid het inloopspreekuur te bezoeken. Het is dan mogelijk het ontwerp van de nieuwe situatie in te zien en u kunt vragen stellen aan de projectteamleden. Het inloopspreekuur wordt gehouden in de voormalige winkel van Halfords, perceel 229 in WC Arendshof(nabij de uitgang tegenover de Nieuwstraat).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.