Oosterhout gaat strijd aan met drugslabs

Inwoners krijgen oproep in de bus om alert te zijn

De gemeente Oosterhout gaat de komende maand (mei) flyers bezorgen met een oproep aan de inwoners om verdachte, illegale activiteiten in de woonbuurt (anoniem) te melden bij de politie, de gemeente of Thuisvester.

In totaal worden de komende weken 27.000 flyers huis-aan-huis bezorgd in heel Oosterhout en de kerkdorpen. Deze actie vindt plaats met het oog op een veilige woonomgeving en bestrijding van criminaliteit. 

Burgemeester Mark Buijs:

“In Brabant worden grote hoeveelheden chemische drugs geproduceerd en we zien deze productie niet alleen in boerenschuren op het platteland, maar langzaam ook de woonwijken binnen sluipen. De opsporingsdiensten laten zich door alerte inwoners graag informeren over locaties waar dat wel eens aan de hand zou kunnen zijn. Als wij met z’n allen goed opletten, dan kunnen deze gevaarlijke laboratoria aangepakt worden. Ook hier krijgen we door samenwerking meer voor elkaar.” 

Pierre Hobbelen, directeur Thuisvester:

“Huizen zijn om in te wonen. Dat lijkt een open deur, maar we zien als verhuurder van woningen dat er steeds meer mensen woningen ook gebruiken voor de productie van drugs. Dat is niet alleen een ongewenste ontwikkeling omdat er al een tekort aan woningen is, maar ook omdat zo’n drugslaboratorium een enorme onveiligheid oplevert voor de omwonenden en de buurt. We willen niet alleen wonen, we willen ook veilig- en duurzaam wonen.”

Chantal Maas, teamchef politie:

“Met drugscriminaliteit gaat veel geld en geweld gepaard, die van invloed zijn op de leefbaarheid en veiligheid van de omgeving. Vandaar dat we de deze vorm van criminaliteit in al zijn facetten moeten blijven aanpakken. Deze criminaliteit begint bij de productie. Productie die veelal plaatsvindt in de wijk. Wij kunnen niet op iedere hoek van de straat zijn dus wij zijn sterk afhankelijk van de ogen en oren van de bewoners. Op basis van hun melding kunnen we effectief de productie, en daarmee de hele keten, een slag toebrengen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.