Ruim 20.000 glasvezelaansluitingen in gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout wordt aangesloten op glasvezel. Woensdag 26 mei tekenden gemeente Oosterhout en KPN NetwerkNL een overeenkomst. KPN start eind 2021 met de aanleg van glasvezel in Oosterhout. Het doel is om het grootste deel van Oosterhout binnen 2 jaar te hebben aangesloten op snel glasvezelinternet. 

Het project zit nog in de voorbereidende fase. Medio 2021 worden bewoners geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. De eerste huishoudens zullen nog in 2021 worden aangesloten.

 
Wethouder Clémens Piena (ICT en informatiegestuurd werken):  

“We doen steeds meer digitaal, of het nu gaat om tv kijken, dienstverlening, ondernemen, lesgeven of ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Het is daarom goed dat steeds meer inwoners, ondernemers, onderwijsinstellingen en andere organisaties gebruik kunnen maken van een glasvezelverbinding die snel en stabiel is.”

Versnelde uitrol van glasvezel 

Regiodirecteur KPN Anja de Vos-Biemans: “KPN gaat binnenkort starten met de verdere aanleg van glasvezel in Oosterhout. De wijken Vrachelen 1 en 3 (Vlindervallei) en de Contreie zijn al geruime tijd voorzien. We zijn blij vandaag te kunnen melden dat we ook de rest van Oosterhout gaan voorzien van deze toekomstbestendige glasvezel.”

Stabieler en energiezuiniger 
Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabieler en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt. Samen met het volledig vernieuwde mobiele netwerk van KPN met 5G, vormt dit het meest moderne en krachtige netwerk waar Nederland tot ver in de 21ste eeuw op kan bouwen.

3 Comments

  1. Hoezo heel Oosterhout?
    Als je de kaart van KPN moet geloven houdt Oosterhout op bij de Ridderstraat.
    Onder de Ridderstraat staat niets in de planning??

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.