SCO-kleding krijgt tweede leven in Gambia

Al heel veel jaren helpt vvSCO de jeugd in Gambia met voetbalkleding zoals shirts, broeken en trainingspakken. Een actie die ooit op gang is gebracht door de familie Van der Veldt. Zij zijn een aantal keer in Gambia geweest en hebben altijd contact gehouden met de bevolking ter plaatse. Zij zorgen er voor dat de sportkleding op de juiste plaats terechtkomt. 

Gambia ligt in het uiterste westen van Afrika en heeft een hoge bevolkingsdichtheid. Het land is politiek stabiel, probeert te investeren in onderwijs en infrastructuur, staat niet bekend als corrupt, maar is wel straatarm. Omdat alle beetjes helpen is er onlangs weer een grote partij kleding die binnen SCO niet meer werd gebruikt, naar het kleinste land van Afrika getransporteerd. Daar wordt de kleding gebruikt voor scholen en jongeren die deel uitmaken van scholingsprogramma’s en die in het voetbal hun uitlaatklep hebben. Zo wordt de niet meer gebruikte kleding niet achteloos in de kledingcontainer gegooid, maar krijgt het een tweede leven en zoals de foto’s laten zien wordt er dankbaar gebruikgemaakt van de tenues en wordt ook in Gambia het SCO-logo met trots gedragen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.