Ruim 50 klassen doen mee aan Oosterhoutse Sportweek

De week van 31 mei t/m 4 juni staat dit jaar wederom in het teken van de Oosterhoutse Sportweek. Deze week telt maar liefst meer dan 50 sportclinics waar leerkrachten en in totaal circa 1250 leerlingen van basisschoolklassen aan deel kunnen nemen. Het doel is om de leerlingen onder schooltijd kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. 

Kennismaken met soorten sport en sportaanbieders

De basisschoolklassen in de gemeente Oosterhout hebben zich massaal ingeschreven bij Moove. Onder schooltijd gaan klassen kennis maken met bepaalde takken van sport. De betrokken sportaanbieders laten tijdens de clinics gezamenlijk zien hoe leuk het is om te sporten en te bewegen bij hun vereniging of sportschool. De week wordt georganiseerd door Moove in samenwerking met vele sportverenigingen en sportaanbieders in Oosterhout. 

Van teamsport tot individuele sporten

Het aanbod varieert dit jaar van teamsporten als korfbal, voetbal en hockey tot individuele sporten zoals fitness en Krav Maga. Daarnaast biedt recreatieoord de Warande weer clinicsaan in het zwembad. Dit jaar is er extra aanbod gecreëerd voor de jongste jeugd. De kleuters van verschillende basisscholen gaan deelnemen aan ‘Funkey’ bij MHC de Warande. Dit is een aangepaste vorm van hockey, waarbij de sport op een speelde wijze wordt aangeleerd met unieke materialen. 

Op naar veel beweegplezier

Extra dank gaat uit naar de betrokken sportaanbieders en verenigingen die ervoor zorgen dat er een mooi sportaanbod klaarligt voor de basisscholen. We wensen iedereen veel beweegplezier toe tijdens de Oosterhoutse Sportweek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.